Corecția cearcănelor cu acid hialuronic. Specialistul kfetele.ro. Dr. Daniela Diveică, medic specialist în chirurgie plastică și estetică, explică cine, dar și când poate opta pentru această procedură care are efecte spectaculoase imediat după injectare!
Dacă pentru unele persoane cearcănele sunt o problemă trecătoare, căci apar după o noapte nedormită, sau după o zi încărcată și dispar imediat ce se odihnesc, pentru alții, aceastea sunt o problemă majoră. Există persoane, atât femei, cât și bărbați, care se confruntă cu cearcăne inestetice care nu trec nici după ce organismul primește suficientă odihnă.
Tratament cearcăne cu acid hialuronic
O procedură care te scapă de cearcăne este corecția lor cu ajutorul acidului hialuronic. Deși este o procedură cu rezultate spectaculoase imediat după injectare, ei bine, aceasta nu se “potrivește” oricărui pacient. Dr. Daniela Diveică explică ce presupune corecția cearcănelor cu acid hialuroniuc, dar și cine ar putea apela la ea.
“Într-adevăr, în primul rând este necesar să se stabilească dacă tipul de cearcăne pe care le are pacientul se pretează la această procedură. Mai exact, pentru că cearcănele să poată fi rezolvate prin umplere cu acid hialuronic, acestea trebuie să prezinte o pierdere de volum, adâncitură, scobitură în zona de sub ochi, fie constituțional fie apărute odată cu vârsta. Acest pas însă, al evaluării de către medic este esențial.
Corecția cearcănelor cu acid hialuronic este o procedură ne-chirurgicală, minim invazivă. Mai întâi se va aprecia cantitatea de acid hialuronic necesară pentru a obține efectul dorit, apoi se va realiza anestezia locală și apoi are loc injectarea propriu-zisă. Injectarea acidului hialuronic se face cu ajutorul unei canule atraumatică specială prin șanțul lacrimal, la nivel profund.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Specialistul Kfetele.ro, Dr. Daniela Diveică: Cum întinerim după doar două săptămâni de tratament
Rezultatele se văd imediat după injectare, mai exact nu se mai vede adâncitura, practic șantul lacrimal se umple, mai mult, zona ochilor devine imediat mai luminoasă. De asemenea, ridurile de sub ochi sunt estompate evident și are loc și o diminuare a colorației maronii. Însă, dacă este foarte intensă colorația, aceasta se poate completa cu a lte proceduri și tratamente estetice.
Acidul hialuronic injectat are o durată de acțiune mare, primul retuș se face de regulă, după minim 6 luni”, explică Dr. Daniela Diveică, chirurg estetician.
Ce se întâmplă dacă rezultatul nu ne place?
Specialistul Kfetele.ro despre corecția cearcănelor cu acid hialuronic că nu este o procedură estetică riscantă, însă este totuși o manevră de medicină estetică mai specială, de finițe care necesită cunoștințe medicale, dar și de estetică facială, experiență și îndemânare. Mai exact, medicul trebuie să evite atingerea vasculară sau nervoasă, trebuie să realizeze injectarea la adâncimea corectă pentru a nu exista denivelări sau aspectul de piele albăstruie.
În cazul în care pacientulul nu îi place rezultatul, există și o procedură de “topire” a acidului hialuronic injectat.
“În cazul în care rezultatul nu este pe placul pacientului, acidul hialuronic se poate topi, dizolva, iar pacientul revine la rezultatul anterior injectării”, mai spune Dr. Daniela Diveică, medic specialist în chirurgie plastică și estetică.