Pe langa faptul ca da savoare mancarurilor, coriandrul aduce o serie de beneficii organismului.
Previne aparitia diabetului
Intru-un studiu publicat in Jurnalul Britanic de Nutritie se arata ca anumiti compusi prezenti in coriandru mentin sub control atat nivelul glicemiei din sange, cat si valorile insulinei. Cu alte cuvinte, tine la distanta diabetul.
Reduce nivelul colesterolului „rau” din sange
Condimentul contine un compus numit coriandrina care stimuleaza metabolismul lipidic sa reduc nivelul colesterolului „rau”. Acest efect benefic al coriandrului este sustinut si de antioxidantii din compozitia lui.
Tine tensiunea sub control
Coriandrul are puterea de a normaliza tensiunea si presiunea arteriala, gratie compusilor colinergici si a celor cunoscuti sub numele de antagonisti de calciu. In plus, frunzele de coriandru au efect diuretic, contribuind astfel la mentinerea sub control a presiunii arteriale.
Reduce inflamatiile
Fiind o sursa excelenta de acizi grasi Omega-3 si Omega-6, coriandrul are puterea de a reduce inflamatiile in tot corpul, cu atat mai mult in caz de artrita sau alte afectiuni ale sistemului osos.
Lupta impotriva infectiilor
Datorita compusilor cu proprietati antibiotice si a uleiurilor volatile, condimentul este un remediu excelent care combate infectiile.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro