Ileana Sterp a dezvăluit rețeta cornulețelor cu brânză sărată.
Șatena a pregătit o rețetă delicioasă de cornuri.
Care sunt ingredientele pe care Ileana Sterp le folosește la cornulețele cu brânză sărată
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ileana Sterp, fiica cea mare a mamei Geta, împărțea de fiecare dată cu urmăritorii săi diferite secrete de viață, de familie, din carieră sau rețete pe care le pregătește de
Ingrediente:
- 500 făină
- 300 lapte
- 1 gălbenuș
- 1 lingură zahăr
- 1 plic drojdie uscată
- 100 g margarină sare
Pentru umplutură:
- 500g brânză (eu am pus brânză veche de oaie amestecată cu brânză de vaci)
- cașcaval (răzuit deasupra)
Mod de pregătire: “Tăiem 100 de grame de margarină și o topim. Într-un bol amestecăm făina, drojdia, sarea, zahărul, gălbenușul, laptele și margarina. Eu am folosit un robot de bucătărie și am frământat aproximativ 5 minute, dar se poate și cu mâna, apoi acoperim aluatul și lăsăm la dospit pentru 40 de minute.” a spus Ileana Sterp.
Într-un video, sora fraților Sterp a explicat cum a procedat.
„Facem împreună cornuri cu brânză sărată. Rețeta o știu de la mama și vă garantez că sunt delicioase. Tot de la mama știu că margarina este esențială pentru astfel de cornuri. Tăiem cantitatea necesară de margarină, punem făina, drojdia, sarea, zahărul, gălbenușurile, laptele și margarina. Le-am adăugat în robotul de bucătărie și am frământat aproximativ 5 minute, dar se poate și cu mâna. Apoi acoperim aluatul și lăsăm la dospit pentru 40 de minute.”,
Cum pregătește Ileana Sterp cornulețele cu brânză sărată
După ce aluatul a fost scos de la dospit, aceasta a explicat cum realizează cornulețele și care este procesul până când acestea vor fi băgate la cuptor. Ileana Sterp a ținut să mai adauge ca această rețetă este perfectă pentru un mic dejun sărat sau gustare între mese.
„După ce acesta a dospit, îl întindem și îl tăiem în două părți egale. Fiecare bilă de aluat o întindem foarte bine, după care o tăiem în porții egale și punem umplutura. Răsucim fiecare corn din exterior spre interior și îl punem în tava tapetată cu hârtie de copt. Ungem cu gălbenuș de ou și punem la cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru aproximativ 20 de minute. Scoatem de la cuptor și radem cașcaval sau brânză deasupra. Știu această rețetă de la mama și știu că ne făcea adesea cu brânză sau alte umpluturi. Sunt fragede și ideale pentru micul dejun sau pentru o gustare în timpul zilei.”, a mai spus Ileana Sterp.