Cornulete de post din aluat dospit! Sunt incredibil de bune!

Cornulete de post din aluat dospit! Sunt incredibil de bune!
Cornulete de post din aluat dospit! Sunt incredibil de bune!

Aceasta reteta de cornulete este foarte simpla si este gata foarte rapid.

 

Ingrediente: 1 pahar ulei, faina cat cuprinde aluatul
o jumatate de pahar bors, 1 "nuca" de drojdie de bere, coaja de la 1 lamaie rasa, gem ori rahat, sau nuci tocate.
Mod de preparare: Se-nmoaie drojdia cu putina apa (intr-un vas), apoi se pune si restul ingredientelor, cu exceptia fainii si umpluturii. Totul se amesteca bine, iar cand compozitia s-a omogenizat se adauga, treptat, faina, framantand cu mana, pana ce iese un aluat potrivit de consistent.
Se pune faina pe planseta, se scoate coca din vas, se imparte in doua (ca sa nu fie greu de intins cu sucitorul) si din fiecare bucata se intinde o foaie cam de o jumatate de deget grosime. Apoi se taie in patratele cu latura de 6 cm, se pune umplutura in mijloc si se ruleaza cornulete. Se unge tava bine cu grasime (margarina si ulei) si se aseaza cornuletele distantate intre ele, pentru ca in timpul coptului mai cresc si risca sa se lipeasca unele de altele.
Se lasa la foc potrivit pret de o jumatate de ora. Sunt gata cand s-au rumenit.
Sursa
Sursa foto

Ingrediente: 1 pahar ulei, faina cat cuprinde aluatulo jumatate de pahar bors, 1 "nuca" de drojdie de bere, coaja de la 1 lamaie rasa, gem ori rahat, sau nuci tocate.

Mod de preparare: Se-nmoaie drojdia cu putina apa (intr-un vas), apoi se pune si restul ingredientelor, cu exceptia fainii si umpluturii.

Totul se amesteca bine, iar cand compozitia s-a omogenizat se adauga, treptat, faina, framantand cu mana, pana ce iese un aluat potrivit de consistent. Se pune faina pe planseta, se scoate coca din vas, se imparte in doua (ca sa nu fie greu de intins cu sucitorul) si din fiecare bucata se intinde o foaie cam de o jumatate de deget grosime. Apoi se taie in patratele cu latura de 6 cm, se pune umplutura in mijloc si se ruleaza cornulete.
Se unge tava bine cu grasime (margarina si ulei) si se aseaza cornuletele distantate intre ele, pentru ca in timpul coptului mai cresc si risca sa se lipeasca unele de altele. Se lasa la foc potrivit pret de o jumatate de ora. Sunt gata cand s-au rumenit.

Sursa
Sursa foto

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

VIDEO Antoni o complimentează pe Alexandra! Gagea intervine în discuție: "Mi se pare o fată cu simțul umorului, mi se pare o fată care a demonstrat că iubește!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies