Cornulete de post din aluat dospit! Sunt incredibil de bune!

Cornulete de post din aluat dospit! Sunt incredibil de bune!

Aceasta reteta de cornulete este foarte simpla si este gata foarte rapid.

 

Ingrediente: 1 pahar ulei, faina cat cuprinde aluatul
o jumatate de pahar bors, 1 "nuca" de drojdie de bere, coaja de la 1 lamaie rasa, gem ori rahat, sau nuci tocate.
Mod de preparare: Se-nmoaie drojdia cu putina apa (intr-un vas), apoi se pune si restul ingredientelor, cu exceptia fainii si umpluturii. Totul se amesteca bine, iar cand compozitia s-a omogenizat se adauga, treptat, faina, framantand cu mana, pana ce iese un aluat potrivit de consistent. Se pune faina pe planseta, se scoate coca din vas, se imparte in doua (ca sa nu fie greu de intins cu sucitorul) si din fiecare bucata se intinde o foaie cam de o jumatate de deget grosime. Apoi se taie in patratele cu latura de 6 cm, se pune umplutura in mijloc si se ruleaza cornulete. Se unge tava bine cu grasime (margarina si ulei) si se aseaza cornuletele distantate intre ele, pentru ca in timpul coptului mai cresc si risca sa se lipeasca unele de altele.
Se lasa la foc potrivit pret de o jumatate de ora. Sunt gata cand s-au rumenit.
Sursa
Sursa foto

Ingrediente: 1 pahar ulei, faina cat cuprinde aluatulo jumatate de pahar bors, 1 "nuca" de drojdie de bere, coaja de la 1 lamaie rasa, gem ori rahat, sau nuci tocate.

Mod de preparare: Se-nmoaie drojdia cu putina apa (intr-un vas), apoi se pune si restul ingredientelor, cu exceptia fainii si umpluturii. Totul se amesteca bine, iar cand compozitia s-a omogenizat se adauga, treptat, faina, framantand cu mana, pana ce iese un aluat potrivit de consistent. Se pune faina pe planseta, se scoate coca din vas, se imparte in doua (ca sa nu fie greu de intins cu sucitorul) si din fiecare bucata se intinde o foaie cam de o jumatate de deget grosime. Apoi se taie in patratele cu latura de 6 cm, se pune umplutura in mijloc si se ruleaza cornulete.

Se unge tava bine cu grasime (margarina si ulei) si se aseaza cornuletele distantate intre ele, pentru ca in timpul coptului mai cresc si risca sa se lipeasca unele de altele. Se lasa la foc potrivit pret de o jumatate de ora. Sunt gata cand s-au rumenit.

Sursa
Sursa foto

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

VIDEO Cheese smash burger, rețeta pregătită de Alina Laufer. Care este secretul pentru o chiflă crocantă. “Va fi îndrăgit de toți membrii familiei!”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

Modul în care Lidia Buble a aflat că este înșelată Ca orice femeie, rămâi șocată

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Care este, de fapt, motivul pentru care Silviu Prigoană și-a botezat cei trei copii Honorius, Silvius și Maximus: „Mi s-a părut normal”

Ghiță a murit pe loc, în mașina ruptă în două, în Maramureș. A fost găsit în șant, după ce s-a izbit într-un stâlp