Cornulete de post din aluat dospit! Sunt incredibil de bune!

Cornulete de post din aluat dospit! Sunt incredibil de bune!

Aceasta reteta de cornulete este foarte simpla si este gata foarte rapid.

 

Ingrediente: 1 pahar ulei, faina cat cuprinde aluatul
o jumatate de pahar bors, 1 "nuca" de drojdie de bere, coaja de la 1 lamaie rasa, gem ori rahat, sau nuci tocate.
Mod de preparare: Se-nmoaie drojdia cu putina apa (intr-un vas), apoi se pune si restul ingredientelor, cu exceptia fainii si umpluturii. Totul se amesteca bine, iar cand compozitia s-a omogenizat se adauga, treptat, faina, framantand cu mana, pana ce iese un aluat potrivit de consistent. Se pune faina pe planseta, se scoate coca din vas, se imparte in doua (ca sa nu fie greu de intins cu sucitorul) si din fiecare bucata se intinde o foaie cam de o jumatate de deget grosime. Apoi se taie in patratele cu latura de 6 cm, se pune umplutura in mijloc si se ruleaza cornulete. Se unge tava bine cu grasime (margarina si ulei) si se aseaza cornuletele distantate intre ele, pentru ca in timpul coptului mai cresc si risca sa se lipeasca unele de altele.
Se lasa la foc potrivit pret de o jumatate de ora. Sunt gata cand s-au rumenit.
Sursa
Sursa foto

Ingrediente: 1 pahar ulei, faina cat cuprinde aluatulo jumatate de pahar bors, 1 "nuca" de drojdie de bere, coaja de la 1 lamaie rasa, gem ori rahat, sau nuci tocate.

Mod de preparare: Se-nmoaie drojdia cu putina apa (intr-un vas), apoi se pune si restul ingredientelor, cu exceptia fainii si umpluturii. Totul se amesteca bine, iar cand compozitia s-a omogenizat se adauga, treptat, faina, framantand cu mana, pana ce iese un aluat potrivit de consistent. Se pune faina pe planseta, se scoate coca din vas, se imparte in doua (ca sa nu fie greu de intins cu sucitorul) si din fiecare bucata se intinde o foaie cam de o jumatate de deget grosime. Apoi se taie in patratele cu latura de 6 cm, se pune umplutura in mijloc si se ruleaza cornulete.

Se unge tava bine cu grasime (margarina si ulei) si se aseaza cornuletele distantate intre ele, pentru ca in timpul coptului mai cresc si risca sa se lipeasca unele de altele. Se lasa la foc potrivit pret de o jumatate de ora. Sunt gata cand s-au rumenit.

Sursa
Sursa foto

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte