Cornuri cu nuca si gem - reteta de post

Cornuri cu nuca si gem - reteta de post
Cornuri cu nuca si gem - reteta de post

O reteta de patiserie facuta foarte usor si acasa in bucatarie este urmatoarea reteta de cornuri cu gem si anume cornuri umplute cu gem si nuca. Pentru 16 cornuri sunt necesare urmatoarele ingrediente:

Pentru aluat:

    1,5 cana faina
    20 g drojdie
    1 cana apa
    2 linguri ulei
    1 varf lingurita sare
    1 lingurita zahar

Pentru umplutura

    ½ borcan gem de afine
    miez de nuca

Mod de preparare:

Pentru inceput se face un aluat dospit de post identic cu aluatul de scovergi sau de paine.

Cum se procedeaza, se dizolva intai drojdia frecand-o cu zahar apoi se pune intr-un castron cu apa calduta, sare si ulei. Se amesteca bine si se incorporeaza treptat faina, faina se pune cat cuprinde adica pana cand se obtine un aluat elastic si nelipicios.

Citeste continuarea aici.



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Budinca aerata din branza - Reteta fara gris si fara faina

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies