Foarte multe persoane în această perioadă, lansează ipoteze cu ce trebuie și ce nu trebuie să facem. Profesorul Adrian Streinu-Cercel ne învață, cu adevărat, ce trebuie să facem.
Chiar dacă în această perioadă apar numeroase temeri, în rândul populației, autoritățile sunt alături de popor pentru a-i ajuta cât mai mult în contextul apariției COVID-19 în România. Majoritatea persoanelor care consumă apă de la robinet, se aflau în incertitudine cu privire la consumul de apă din rețeaua publică de distribuție.
Citeste si: Coronavirus. Rețeta prof. dr. Monica Pop pentru creșterea imunității
Astfel, șeful Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București, a explicat în timpul unei emisiuni TV că aoa de la robinet nu dăunează în vreun fel organismului, în această perioadă.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Adrian Streinu-Cercel, șeful Institutului „Matei Balș”- tot ce trebuie să știi despre Coronavirus
Deși anumite persoane au fost ferme în propaganda ideii că acest tip de infecție virală, COVID-19, poate fi combătută printr-un consum ridicat de vitamina C, profesorul Adrian Streinu-Cercel a explicat că această informație este falsă deoarece persoanele care au o alimentație echilirată, nu înregistrează deficit de vitamine, mai ales de vitamina C.
„Este fals, fals cu majuscule! Omul nu face deficit de vitamine aşa, din senin. Cât timp o persoană mănâncă ce trebuie, nu face deficit de vitamine. Cei care fac deficit de vitamine, fac scorbut, ajung la doctor şi li se prescrie vitamina C. Dar asta se întâmpla acum sute de ani, pe corăbii. Nu mai este cazul”, a explicat Adrian Streinu-Cercel.
Totodată, principalul mod de a combate această infecție cu Coronavirus, este igienizarea. E important să ne spălăm pe mâini cât de des putem, cu apă și săpun sau cu soluții special destinate dezinfectării. De asemenea, profesorul Cercel a declrat că alcoolul sanitar nu este de ajutor, în prevenirea COVID-19, că „nu folosește la nimic.”
„Spirtul medicinal nu e bun. Substanţele care sunt pe bază de alcool, dar sunt speciale, care să fie biocide. Spirtul nu este biocid. Sunt bune şi substanţele pe bază de clor, dar nu clorhexidina pentru că s-a demonstrat că nu este activă pe coronavirus” a declarat prof. dr. Adrian Streinu-Cercel
Citeste si: Școlile și grădinițele rămân închise până după Paște, din cauza coronavirusului