Coronavirus. Ce medicamente trebuie să ai în casă în timpul pandemiei cu COVID-19

medicamente coronavirus
medicamente coronavirus

Ce recomandă medicii să ai în casă în timpul pandemiei cu coronavirus. Iată ce medicamente te pot ajuta să treci mai ușor peste această perioadă.

În plină pandemie de coronavirus, multe persoane au luat cu asalt farmaciile și și-au cumpărat o mulțime de medicamente, de teamă că nu vor mai găsi și vor avea nevoie de ele în perioada următoare.

Medicii au anunțat ce medicamente ar trebui să avem în casă în această perioadă, pentru a nu cheltui excesiv.

Citeste si: Read Arafat, măsuri luate după decretarea stării de urgență. Recomandările Ministerului Sănătății

medicamente coronavirus
medicamente coronavirus

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Medicii recomandă ca – pe lângă medicamentele uzuale – în cazul în care ne confruntăm şi cu o afecţiune cronică, să ne asigurăm că avem în trusa de urgenţă următoarele:

Antitermice adaptate vârstei fiecărui membru al familiei;
Decongestionante nazale;
Siropuri de tuse, atât pentru tusea seacă, cât şi pentru cea productivă;
Dezinfectante pentru piele, pentru micile accidente domestice pe care le putem suferi (betadină, rivanol etc.);


Antidiareice, de asemenea adaptate vârstei;
Probiotice, în cazul în care ne tratăm şi cu antibiotic.

Medicii recomandă o igienă riguroasă

În ceea ce privește cantitățile de medicamente, nu sunt recomandate stocuri pe termen lung și, înainte de toate, nu trebuie uitată igiena personală, cea mai importantă acțiune dintre toate.

Citeste si: Oficial guvernamental: Primul test al unui vaccin împotriva coronavirusului va fi făcut luni la Seattle

„Nu recomand să aibă decât nurofen şi paracetamol pentru febră şi în rest, dacă au probleme, să mă sune pe mine. Nu recomand nimănui să-şi facă stocuri, pentru că nu avem pentru ce. Să aibă grijă, în schimb. Măsuri de igienă şi să aibă grijă. Să nu se plimbe în locuri aglomerate, să stea într-un loc retras câteva zile, să nu iasă afară din casă, mai ales în perioada asta.

Să nu-şi ducă, evident, copilul la spaţiile de joacă, pentru că nu ştie exact cine a pus mâna pe acolo şi nu poate să dezinfecteze tot spaţiul. Poate să se joace cu el şi undeva în parc, să nu pună mâna pe toate suprafeţele, mai ales pe aparatele folosite înseosebi de copii. Apar tot felul de mituri în această perioadă. Cel mai bine este să ne spă-lăm mâi-ni-le! Să încercăm să nu ne atingem nasul, pentru că putem să luăm mănuşi chirugicale şi să ne băgăm mâna în nas sau în gură, cu mănuşi chirurgicale, şi se duce tot“, a atras
atenţia medicul pediatru Dorian Costescu, potrivit informațiilor furnizate de adevarul.ro.



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Raed Arafat, despre declararea stării de urgență: „Este menită să sprijine”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies