De această dată, bucătarul Roxana Blenche a dezvăluit un desert delicios de coroniță decorată cu cremă de brânză și merișoare.
În urmă cu doar câteva zile, Roxana Blenche a pregătit un desert care a constat într-o coroniță decorată cu cremă de brânză și merișoare, pe care a dorit să o împartă cu urmăritorii săi de pe TikTok.
Coroniță decorată cu cremă de brânză și merișoare, preparată de Roxana Blenche
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente
Ingrediente aluat
- 1 kg de făină
- 3 ouă
- 10 g de drojdie uscată
- Sare
- 20 g de zahăr vanilat
- 80 g de unt
- 650 ml de lapte
- 70 g de zahăr
Ingrediente umplutură
- 200 g de unt
- 100 g de zahăr brun
- 20 g de scorțișoară pudră
Ingrediente cremă
Citește și: Mesaje de Crăciun 2024: Sărbători binecuvântate alături de cei dragi- stirilekanald.ro
- 300 g de cremă de brânză
- 50 g de zahăr pudră
Mod de preparare
- "Într-un bol se pun toate ingredientele uscate (făină, sare, zahăr, drojdie, zahăr vanilat) și se amestecă bine. După aceea adăugăm laptele călduț, treptat, în compoziție, în timp ce frământam fie cu mâna, fie la robot. După ce am adăugat laptele și aluatul a fost frământat aproximativ 15 minute, adăugăm și untul fierbinte peste el și frământăm în continuare.
- La final, luăm aluatul și îl așezăm într-un bol, cu un prosop de bucătărie deasupra și îl lăsăm la dospit, timp de 2 ore.
- După dospire, îl întindem pe suprafața de lucru, uns cu ulei de floarea-soarelui și întindem aluatul cu ajutorul unui sucitor. După ce l-am întins, îl ungem cu compoziția de unt, zahăr brun și scorțișoară pe toată suprafața lui.
- Imediat după aceea, îl împăturim în 3 (partea de sus o aduci înspre tine până la jumătatea lui și cea de jos peste cea de sus), mai ajustam puțin aluatul și îl mai întindem puțin după împăturire, după care tăiem aluatul cu ajutorul unui cuțit în dreptunghiuri de 5 centimetri. Fiecare dreptunghi îl tăiem în 3, până aproape de capăt și le împletim.
- După împletitură, le închidem frumos și le așezăm într-o formă rotundă de coroniță. Le mai lăsăm să dospească încă 20 de minute.
- Cuptorul îl preîncălzim la 170 de grade Celsius. Coronița o ungem cu un ou bătut și o punem în cuptor pentru aproximativ 40 de minute. După ce este gata o scoatem din cuptor.
- Între timp, batem 300 de grame de cremă de brânză cu 50 de grame zahăr pudra și avem și crema gata. Pentru ornare, eu am optat pentru a pune crema într-un poș și a face mini globuri deasupra, merișoare și frunze verzi.
- Poftă bună!”, a explicat Roxana Blenche, într-un filmuleț postat pe pagina sa de TikTok.