Cosmetice naturale care nu ar trebui să îţi lipsească din geanta de voiaj

Cosmetice naturale care nu ar trebui să îţi lipsească din geanta de voiaj

Nici bine nu s-a instalat primăvara, că deja ne stă gândul la concediu. Cu toate planurile făcute şi următoarea destinaţie în minte, nu există un moment mai potrivit pentru primele rezervări, pe care, cu cât le facem mai devreme, cu atât mai ieftine le vom găsi. Şi indiferent ce vom alege, bagajul de vacanţă devine cel mai important, pentru că acesta va conţine tot ce vom avea nevoie pentru cele trei, şapte, zece zile sau câte vom fi plecaţi de acasă. E necesar să acorzi o atenţie deosebită mai ales când vine vorba de cosmeticele pe care alegi să le iei cu tine în concediu, pentru că va trebui să le selectezi cu atenţie. Nu vei putea pune în geantă tot raftul cu produse de igienă personală, aşa că ne-am gândit că ţi-ar fi de folos o listă cu cosmeticele naturale indispensabile într-o călătorie. Iată care sunt acestea.


Deodorant

 


În vacanţă, confortul şi prospeţimea sunt extrem de importante, ca să te simţi în orice moment sigură pe tine şi să te poţi bucura de fiecare zi departe de rutină. Indiferent dacă pleci într-o excursie în care îţi propui să vizitezi cât mai multe obiective, într-o ieşire care va presupune multe drumeţii montane sau un concediu în care tot ce vei face cât e ziua de lungă va fi să stai relaxată la soare, deodorantul trebuie să fie nelipsit din orice geantă de voiaj. Poţi opta pentru recipientele mici, care, pe lângă faptul că sunt foarte comod de transportat, încap în orice colţ al genţii tale. Optează pentru arome fresh, fructate sau cu miros de pudră ori fără niciun miros ca să scapi de grija mirosurilor neplăcute sau a iritaţiilor pielii în zona subraţului.


Balsam de buze

 


Anotimpul în care alegi să pleci în vacanţă este irelevant, pentru că balsamul de buze, cunoscut popular şi sub numele de strugurel, ar trebui să îţi fie mereu la îndemână. Razele soarelui, temperaturile mici sau vântul îţi pot usca buzele, deopotrivă, şi cel mai probabil nu vrei ca aspectul feţei să fie deteriorat de buze deshidratate. Îl poţi folosi în orice moment al zilei, dar mai cu seamă imediat după ce ai ieşit din duş sau înainte să ieşi în aer liber. Poţi opta pentru unul incolor sau care îţi nuanţează timid buzele, ca să îl poţi purta atât în timpul zilei, cât şi seara, acesta fiind cel mai uşor de asortat cu orice tip de machiaj sau cu lipsa totală a acestuia.


Cremă de faţă

 


Tenul este singura parte a pielii tale care, indiferent de anotimp, rămâne cea mai expusă la mediul înconjurător. Nici măcar iarna, când te protejezi cu o pereche de mănuşi sau un fular gros în jurul gâtului, nu reuşeşti să îţi ţii pielea feţei departe de factorii externi. Aşadar, devine foarte important să nu uiţi crema acasă, pe care să o aplici, fără a sta pe gânduri, în fiecare dimineaţă şi seară, imediat după demachiere. Nu folosi o cantitate mare, astfel încât tenul să rămână îngreunat, ci pune în fiecare extremă a feţei câte puţină cremă, nu mai mult decât un bob de mazăre. Întinde mai apoi loţiunea prin mişcări circulare, până când simţi că a intrat total în piele. Dacă tenul tău absoarbe imediat crema, până să apuci să o împrăştii peste tot, înseamnă că ai nevoie de mai multă. Foloseşte doar creme naturale, în raport cu tipul tenului tău şi nu lăsa să treacă nicio zi fără să îţi hidratezi pielea feţei.


Loţiune de corp


Cine a spus că doar pielea feţei are nevoie de atenţia ta? Şi cea de pe restul corpului are nevoie de ajutor pentru a nu se deshidrata şi pentru a nu îmbătrâni prematur. Alege o cremă cu o aromă preferată şi bucură-te de un tratament ca la SPA chiar şi în concediu. După fiecare duş, rezervă-ţi cinci minute să întinzi o cantitate suficientă pe întreg corpul, dar insistă în zonele unde ai mai multă nevoie de hidratare, cum ar putea fi coatele, genunchii sau gleznele. Astfel, îţi vei păstra pielea elastică, pe care un bronz se vede excelent.


Ulei de păr


Vârfurile firelor tale de păr au mult de suferit dacă sunt expuse pentru o perioadă lungă la frig sau la soare. Astfel, te poţi întoarce din concediu cu fire despicate, pe care vei fi nevoită, în ultimă instanţă, să le tai, pentru a scăpa de aspectul de păr neîngrijit sau ciufulit. Ca să scapi de foarfece, îngrijeşte-ţi părul chiar şi atunci când nu eşti acasă. E suficientă o aplicare a câtorva picături de ulei de păr imediat după spălare sau pe părul proaspăt uscat, mai ales dacă obişnuieşti să foloseşti foehnul.


Bucură-te de zile de concediu din care să te întorci strălucitoare şi plină de vitalitate şi nu pleca de acasă fără să-ţi completezi geanta de voiaj cu produsele cosmetice amintite mai sus!



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Imaginile care nu au fost difuzate la TV! Giani Kirita i-a daruit ceva Alinei la Exatlon: "Hai, recunoaste ca mi-ai dat"

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină