Cosmetice naturale din plante medicinale! Sunt ieftine si usor de procurat!

Cosmetice naturale din plante medicinale! Sunt ieftine si usor de procurat!
Cosmetice naturale din plante medicinale! Sunt ieftine si usor de procurat!

Acum 1.000 de ani nu existau saloane de infrumusetare sau mall-uri cu magazine de cosmetice scumpe, si cu toate acestea, oamenii stiau sa-si ingrijeasca pielea, iar femeile isi preparau „cosmeticele” singure.

Ingredientele erau naturale, doar din plante, legume si fructe, pe cat de eficiente, pe atat de usor de preparat.

Bunicile noastre au imbatranit frumos pentru ca au stiut sa se foloseasca de natura atunci cand voiau sa trateze o afectiune a pielii sau pur si simplu sa-si curete si sa-si hidrateze tenul, buzele, mainile, parul. Iti dam doar cateva exemple de remedii din plante ca sa vezi ce „cosmetice” ieftine si bune poti avea.

Pentru un ten curat si catifelat, Carmen Nonn (Medic Specialist Medicina de Familie, competenta in fitoterapie) iti recomanda sa te speli dimineata si seara cu ceai de coada soricelului. Are efect antiseptic, ajuta la reducerea punctelor negre si a cosurilor. Ceaiurile de musetel si cel de galbenele sunt emoliente, cicatrizante, antibacteriene, tonifica pielea, iar femeile le foloseau inainte pentru curatarea fetei afectate de acnee, pentru vindecarea iritatiilor.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Tot aceste plante erau folosite in cadrul bailor de aburi pentru fata, care precedau peelingurile naturale din malai sau tarate, amestecate cu miere. Se prepara o infuzie, se tine capul acoperit cu un prosop deasupra vasului aburind, pentru 10 minute, iar pielea ta va putea fi exfoliata delicat.

Ceaiul negru face minuni pentru ochii obositi, umflati. Se inmoaie doua dischete demachiante in ceai si se dau putin la frigider, ca sa fie reci, apoi se pun pe pleoape. Poti folosi de asemenea pliculetele de ceai folosite. Cafeina continuta de ceaiul negru ajuta la contractarea vaselor de sange, reduce umflaturile, iar ochii tai vor arata mult mai bine.

Daca ai tenul gras, iti poti prepara o lotiune din 2-3 picaturi de ulei de rozmarin (curata porii astupati), 15 ml de tinctura de salvie (cu efect antiseptic) si 50 ml de apa de

hamamelis. Sterge-ti fata cu ea in fiecare seara. In cazul cosurilor, ele se vindeca rapid si dispar daca sunt tamponate cu tinctura de propolis sau cu ulei de cimbru, ambele antibacteriene si antibiotice naturale.

Pentru a reduce porii dilatati si a albi tenul, mai poti folosi zeama de lamaie. Sterge-ti pur si simplu fata cu o feliuta de lamaie, iar cu timpul, petele si cicatricele vor disparea, iar pielea ta va fi mai luminoasa.

Singura restrictie este sa nu te expui razelor soarelui in ziua respectiva pentru ca pielea este sensibila si se poate pigmenta. Pistruii pot fi si ei atenuati daca te speli de doua ori pe zi cu ceai din flori de papadie.
Citeste continuarea pe: www.csid.ro



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies