Acestea sunt cele mai populare costume din toata lumea!
Filmul Frozen (Regatul de Gheata), lansat de Disney la sfarsitul anului trecut, a avut un succes rasunator in randul copiilor si parintilor.
Cea mai mare asociatie de retail din lume, NRF, anunta ca aproape 2.5 milioane de copii vor sa se costumeze in acest an intr-un personaj din Frozen.
Pe locul 2 in preferinte, imediat dupa personajele din Frozen, se afla Testoasele Ninja.
Cat scot parintii din buzunare pe costume?
In medie, la nivel global, pe un costum de Halloween parintii vor scoate din buzunare echivalentul sumei de 275 ron.
In Romania, costurile parintilor sunt mai mici, iar un costum de calitate poate ajunge la 220 ron.
Un costum Printesa Elsa pentru fetite ii va costa pe parinti pana la 180 ron.Cele mai vandute costume in Romania sunt costumele de Printese Disney: Elsa, Sofia, Alba ca Zapada, Rapunzel, Printesa Merida, dar si costumele de Super Eroi: Batman, Spiderman si Superman fiind cele mai cerute
Bebelusii au si ei partea lor de poveste.
Retailerul de costume de Halloween si Carnaval pentru copii, Monica Ionescu de la Kidverse.ro, spune ca a vazut o crestere semnificativa in vanzarile de costume pentru bebelusi anul acesta:Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
„Este un trend ascendent, iar cele mai populare costume pentru bebelusi anul acesta sunt cu tematica zoo, produsele cele mai vandute fiind costumele de iepusasi, soricei, ursuleti sau tigrisori.”
In America, aceasta sarbatoare a costumelor a luat proportii fascinante, ajungandu-se la estimari de achizitii in valoare de 7,4 miliarde de dolari.
„Fiind o sarbatoare importata, in Romania nu exista inca statistici pentru valoarea achizitiilor care se fac, dar cererea este in crestere de la un an la altul”, mai adauga Monica.
Siguranta costumelor de Halloween pentru copii – Esentiala!
Halloween-ul aduce in prim-plan personaje cu adevarat infricosatoare – evitati expunerea copilului la informatii care il pot marca negativ.
„Este foarte important sa cunoastem temperamentul si stadiul de maturizare al propriilor copii inainte de a-i expune unei realitati fictive care, desi pentru noi poate fi comica, pentru copii se confunda cu realitatea.” explica Monica.
Pentru copiii prescolari, costumele care reprezinta personaje malefice sau infricosatoare, pot fi marcante.
Copiii prescolari au o imaginatie incredibil de vasta, pe care nu o incadreaza inca intr-un mediu realist, logic.Costumarea parintilor in personaje negative poate aduce un soc real asupra copiilor, care inca nu fac diferenta intre personaj si masca.
Urmariti si calitatea materialelor din care sunt facute costumele.
Majoritatea costumelor sunt fabricate din materiale sintetice, de aceea parintii trebuie sa fie foarte atenti la expunerea costumelor la flacara deschisa sau la caldura puternica.
Acest lucru se poate realiza prin supravegherea permanenta a copiilor, dar si prin comunicarea pericolelor catre acestia.
Cele mai importante reguli de siguranta pot fi enumerate in cinci puncte:
Atentie la expunerea copiilor la surse de foc sau surse de caldura puternica!
Atentie la masti, fulare, esarfe. Ele pot duce la rani si asfixiere! Mastile nu trebuie folosite pentru copii mai mici de 6 ani. Pericolul de asfixiere este unul foarte mare.
Atentie la limitarea vizibilitatii de catre masti! Copiii trebuie sa vada pe unde calca, pentru a se evita accidentarile. Evitati sa adaugati costumului unghii, nas sau alte parti ale corpului false.
Atentie la marimea costumelor! Costumele prea largi sau prea lungi, pot pune copiii in dificultate de miscare.
Atentie la mesajul transmis de costum! Copiii trebuie expusi doar la informatii pozitive pentru a nu fi afectati emotional.
Incurajam costumele de Medic, Pompier, Bucatar Sef, Printesa sau Cavaler care au un mesaj pozitiv asupra copiilor.
Dincolo de pericole, sarbatoarea Halloween-ului este una spectaculoasa, care ne permite sa intram in povesti minunate alaturi de copiii nostri!