Cotlet de porc cu sos. Secretul unui cotlet de porc perfect crocant, servit cu un sos rafinat și inconfundabil!

cea mai simpla reteta de cotlet de porc
Rețetă de Cotlet de porc crocant cu sos, suculentă și aromată

Cotletul de porc cu sos reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  cotlet de porc cu sos. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos cotlet de porc cu sos, preparat exact pe gustul vostru.   

Rețetă de Cotlet de porc cu sos

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  cotlet de porc cu sos, absolut delicioasă, în doar 6 pași simpli!

Timp de pregătire  – 10 minute

Timp de preparare  – 20 minute

Timp total  – 30 minute

Porții  – 4 persoane

Ingrediente – Cotlet de porc cu sos

  • 4 cotlete de porc
  • câteva frunze de spanac proaspăt
  • câteva roșii cherry
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • o lingură de miere
  • o lingură de muștar
  • o lingură de oțet de mere
  • sare (după gust)
  • piper negru măcinat (după gust)

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

cea mai buna reteta de cotlet de porc
Rețetă de Cotlet de porc crocant cu sos, suculentă și aromată[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Pizza cu șuncă, ciuperci și măsline, delicioasă și ușor de făcut acasă

Mod de preparare - Cotlet de porc cu sos

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, este nevoie să preîncălziți grătarul la foc mediu spre mare.

Pasul 2.  În continuare, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mici, în care veți amesteca 2 căței de usturoi pe care i-ați tăiat mărunt, în prealabil, alături de 2 linguri de ulei de măs l ine, o lingură de miere, o lingură de muștar și o lingură de oțet de mere, preparând astfel

marinata. Toate ingredientele adăugate se amestecă bine și se lasă deoparte, momentan.

Pasul 3.  Acum vom avea nevoie de o pungă de dimensiuni mai mari, în care vom așeza cele 4 bucăți de cotlet de porc, pe care le-am spălat bine sub un jet de apă rece în prealabil, peste care vom turna  marinata preparată, direct peste ele. Sigilați punga și masați condimentele adăugate în carnea de porc, pentru a acoperi toată suprafața, în mod uniform.

Lăsați apoi carnea la marinat, pentru cel puțin 30 de minute sau până la 4 ore, la frigider.

reteta de cotlet de porc cu sos
Rețetă de Cotlet de porc crocant cu sos, suculentă și aromată[Sursa foto: freepik]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pasul 4.  În timp ce carnea se marinează, vom pregăti câteva roșii cherry și câteva frunze de spanac proaspăt. Așadar, vom avea nevoie de 6 roșii cherry, pe care le vom tăia în jumătăți. În ceea ce privește spanacul proaspăt, acesta se va rupe frunză cu frunză, pentru ca ulterior să le așezăm pe farfurie, însă nu înainte de a le spăla sub un jet rece de apă.

Pasul 5.  Cele 4 cotlete de porc se vor găti la grătar timp de 5 minute pe fiecare parte sau până când sunt gătite și au urme de grătar pe exterior, fiind astfel rumenite și gătite corespunzător. Odată gătite, cele 4 cotlete de porc se vor transfera pe câte o farfurie, urmând să fie servite alături de câteva frunze de spanac proaspăt, pregătite anterior, dar și câteva jumătăți de roșii cherry, în funcție de preferințe.

Pasul 6.  Această rețetă de cotlete de porc se pot servi cu o salată de legume proaspete, fie un sos la alegere, fie câteva legume la grătar sau chiar și câteva ierburi aromatice. În plus, de menționat este și faptul că, pentru a ne asigura de faptul că bucățile noastre de carne de porc sunt bine gătite, la marinata utilizată, putem adăuga și câteva ierburi aromatice, pentru un plus de gust și savoare.

Cotletul de porc cu sos este gata și se poate servi cald. Poftă bună!

cotlet de porc cu sos
Rețetă de Cotlet de porc crocant cu sos, suculentă și aromată[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă delicioasă de Paste cu roșii, ardei gras și cârnați savuroși



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies