Gospodina a dezvăluit rețeta cotletelor de miel în stil arăbesc.
Doamna Coco de pe TikTok, mereu activă pe rețelele de socializare cu preparate delicioase, a dezvăluit de această dată cum pregătește cotletele de miel în stil arăbesc și care sunt ingredientele necesare.
Ingrediente:
Cotlet miel
Ulei
2 cepe mari
Un morcov
Usturoi
Un dovlecel
2 roșii mari
Cartofi
Sare
Piper
Chili
Bulion
Supă
Sos de soia
Miere
Suc de rodie
Doamna Coco începe prin a lăsa foarte puțin la prăjit cotletele de miel în ulei, iar peste uleiul rămas după ce ele au fost scoase a adăugat ceapă, morcov tăiat cubulețe, usturoi, două roșii mari, iar ulterior, cartofii. “Fac niște cotlete de miel în stil arăbesc. L-am perpelit bine în două linguri de ulei, iar acum, în uleiul în care a stat carnea pun ceapă, focul să fie moderat, două cepe, un morcov tăiat cubulețe mici, totul la foc mic.
Un pic de usturoi, le călesc un pic. Și pentru că nu vreau să se prăjească, pun o lingură de apă. Este o mâncare în stil arăbesc, foarte gustoasă, foarte bună. Pun și un dovlecel tăiat mărunt, călesc bine toată treaba asta, iar acum vin cu două roșii mari tocate mărunt. Dați vreo 5 minute să se înmoaie și roșiile și vin cu cartofii.”, a povestit doamna Coco.
Pentru ca totul să capete un gust aparte, după ce toate legumele s-au pătruns, vine cu condimentele, sosul de soia, sucul de rodie, mierea, iar peste toată compoziția adaugă cotletele de miel, pe care le lasă cu capacul pus timp de 20 de minute. Rezultatul este unul delicios. “Pun sare, piper, puțin chili, un pic de bulion, un pic de supă, un pic de soia sos și o linguriță de miere.
Las să fiarbă bine apoi vin cu carnea. Dacă vreți să faceți mai mult, dublați tot ce v-am spus eu aici. Adaug și piper, las capacul să se înmoaie bine și cartofi, iar după ce s-au înmuiat, pun bulion, 50 de grame. Pun o lingură de miere, sosul de soia, suc de rodie și las să înăbușească bine. Este foarte bună. N-am pus sare pentru ca sosul de soia este un pic sărat, bulionul este un pic acrișor, la fel și rodia, iar atunci se echilibrează toate.
Pun și carnea și lăsăm cam 20 de minute. Cam așa arată mâncarea pe care am făcut-o în stil arăbesc.”, a mai povestit doamna Coco.