Cotlete de porc cu varză de Bruxelles. O cină romantică în doi!

retete cu preparate cu porc

Cotlete de porc cu varză de Bruxelles

Cotletele de porc cu varză de Bruxelles se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Cotlete

de porc cu varză de Bruxelles. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase Cotlete de porc cu varză de Bruxelles, preparate așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Cotlete de porc cu varză de Bruxelles 

Rețeta delicioasă de Cotlete de porc cu varză de Bruxelles, absolut minunate, se prepară în doar 7 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Cotlete de porc cu varză de Bruxelles este de 30 de minute 

Citește și: Rețetă de wrap cu pui și avocado. Carmen Fit a dezvăluit secretul ei pentru pregătirea delicioasei lipii!

cotlet de porc
Cotlete de porc cu varză de Bruxelles[Sursa foto: freepik]

Citește și: Shakshuka. O nouă idee pentru micul dejun!

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Timp de preparare - o oră 

Timp total - o oră și 30 de minute 

Rețeta de Cotlete de porc cu varză de Bruxelles este pentru 2 persoane 

varza de bruxelles
Cotlete de porc cu varză de Bruxelles[Sursa foto: freepik]

Ingrediente – Cotlete de porc cu varza de Bruxelles 

Ingrediente pentru cotletul de porc 

  • 2 bucăți de cotlet de porc cu os 
  • 2 linguri de ulei de măsline 
  • 1/2 de pachet de unt 
  • 5 crenguțe de cimbru 
  • 5 fire de oregano verde 
  • 5 ramuri de rozmarin 
  • 5 căței de usturoi 
  • sare 
  • piper negru măcinat 

ingrediente pentru varza de Bruxelles 

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

  • 600 g de varză de Bruxelles 
  • 7 căței de usturoi 
  • o lingură de muștar 
  • 100 g de brânză telemea 
  • sare 
  • piper negru măcinat 
  • pătrunjel 
  • oțet balsamic 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 2 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

retete de platouri
Cotlete de porc cu varză de Bruxelles[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare - Cotlete de porc cu varză de Bruxelles 

  1.  în primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă de cotlet de porc cu varză de Bruxelles, este să ne apucăm de prepararea cotletului
    de porc la tigaie. Așadar, vom începe prin a scoate cotletul de porc din frigider, astfel încât să începem prepararea sa, abia în momentul în care a ajuns la temperatura camerei. 
  2. În continuare, vom condimenta cotletele de porc cu sare și piper negru măcinat, după gust. Separat, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga uleiul pe care îl vom preîncălzi la foc mediu spre ridicat, până în momentul în care se încinge.
    Abia apoi vom adăuga și cotletele de porc în tigaie și le vom găti pe fiecare parte timp de aproximativ 5 minute. 
  3. A venit momentul să adăugăm peste cotletele de porc și untul, dar și usturoiul, dar și ierburile aromatice și continuăm gătirea sa, din când în când întorcând bucățile de pe o parte pe cealaltă, adăugând cu o lingură constant, untul peste carne. Așteptăm ca aceasta să se găsească, iar ulterior, o vom scoate din tigaie și eu vom lăsa să se răcească timp de aproximativ 20 de minute. 
  4. În acest timp, ne vom ocupa și de prepararea garniturii noastre, și anume, varza de Bruxelles. Așadar, tot ce trebuie să facem este să curățăm varza de Bruxelles exact ca pe o varză obișnuită, îndepărtând cotorul și primele frunze astfel încât să rămână cât mai curate cu putință. Vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga apă astfel încât varza de Bruxelles să fie acoperită în întregime, și o fierbem timp de aproximativ 10 minute, astfel încât să se înmoaie puțin. Apoi scurgem bine apa iar varza de Bruxelles se va așeza pe o hârtie de copt într-o tavă de cuptor, o aplatizam puțin cu ajutorul unui pahar și eu lăsăm deoparte momentan. 
  5. Pentru această rețetă de varză de Bruxelles, vom avea nevoie și de un sos pe care îl vom pregăti acum. Așadar, într-un bol de dimensiuni potrivite vom adăuga usturoiul pisat, muștar, uleiul de măsline, ingrediente pe care le vom amesteca foarte bine, iar cu ajutorul unei pensule de bucătărie vom unge fiecare varză de Bruxelles în parte, apoi vom condimenta deasupra cu sare, piper negru măcinat, dar și brânza rasă, în prealabil, iar apoi introducem tava la cuptor timp de aproximativ 10 minute, la o temperatură de 190 °C. 
  6. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor și vom adăuga peste varză de Bruxelles și oțetul balsamic dar și pătrunjelul proaspăt tocat. 
  7. Acum că atât cotletul de porc și varza de Bruxelles sunt gata, rețeta de astăzi este gata în întregime de servit. Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

retete pentru cina
Cotlete de porc cu varză de Bruxelles[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Batoane Granola. Pentru un mic-dejun sănătos!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies