COVID-19 Scoția: Un nou lockdown se impune din cauza virusului

scotia covid 19 restrictii
Scoția intră într-un nou lockdown din cauza COVID-19

Scoția intră din nou în lockdown din cauza noii tulpini de COVID-19. Premierul scoțian trage un semnal de alarmă cu privire la situația actuală.

Scoția are mari probleme din cauza noii tulpini de COVID-19, la fel ca restul Regatului Unit. Din această cauză, în această țară se va impune un nou lockdown.

Scoția intră într-un nou lockdown

Nicola Sturgeon, premierul scoțian, a afirmat că măsura impusă va fi luată de luni, 4 ianuarie, dat fiind faptul că noua tulpină de COVID-19 se răspândește cu repeziciune.

Citeste si: Cât durează imunitatea după vaccinul anti-Covid! Explicațiile lui Alexandru Rafila

De asemenea, premierul scoțian a menționat că spitalele nu vor mai face față în următoarele trei sau patru săptămâni dacă nu vor fi luatem măsuri mai dure.

scotia covid 19 restrictii virus
noi restricții vor fi impuse în Scoția din cauza virusului SARS-CoV-2[Sursa foto: PixaBay]

Cetățenii nu vor mai avea voie să-și părăsească locuințele fără un motiv pertinent, iar munca de acasă va fi din nou valabilă.

Bisericile se vor închide, la fel și școlile, unde se va trece din nou la învățământ online. 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: De ce virusul Covid nu se extinde la toţi membrii unei familii, deşi locuiesc în aceeaşi casă? Explicaţia uluitoare a medicului Beatrice Mahler!

Regulile impuse vor fi valabile până la sfârșitul lunii ianuarie, având în vedere situația actuală. Scoția se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri de COVID-19, mai precis rata de pozitivare este de 15%.

Situația actuală este cea mai îngrijorătoare de la începutul pandemiei, conform declarațiilor lui Sturgeon. Din păcate, în Scoția nu este cea mai îngrijorătoare situație din cauza COVID-19.

Klaus Iohannis, despre vaccinul anti-COVID-19

„Când va fi disponibil vaccinul, toate statele membre vor primi cota din prima tranşă. Primii vaccinaţi vor fi lucrătorii din sistemul medical, dar şi persoanele din grupele de risc.

Vaccinarea întregii populații va începe cel mai devreme, asta trebuie să fie foarte clar, în primăvară. Vrem să ne asigurăm, totodată, că vaccinurile folosite au cel mai înalt nivel de eficiență și siguranță și se respectă toate reglementările internaționale”, a declarat președintele României.

covid 19 scotia lockdown
un nou lockdown se impune în Scoția din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19[Sursa foto: PixaBay]

„Trebuie să fim pregătiți și tocmai de aceea am convocat astăzi o întâlnire cu ministrul sănătății și cu experții din domeniul vaccinologiei. Am evaluat stadiul pregătirilor României și am discutat despre găsirea celor mai eficiente soluții de acțiune la nivelul întregului sistem sanitar, de la medicul de familie până la nivel de spital.

Totodată, pentru a informa corect populația și a combate dezinformarea, este absolut necesar un proces de comunicare clar, transparent și eficient”, a precizat Klaus Iohannis.

 

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

COVID-19 Ungaria: Se redeschid școlile!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

De ce virusul Covid nu se extinde la toţi membrii unei familii, deşi locuiesc în aceeaşi casă? Explicaţia uluitoare a medicului Beatrice Mahler!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies