Părintele Grigore de la Mănăstirea Jercălăi a pregătit covrigei cu must, desertul toamnei de la Mănăstirea Jercălăi.
Părintele Grigore de la Mănăstirea Jercălăi a pregătit, pentru Trinitas, rețeta covrigeilor cu must, de post, desertul perfect pentru toamnă, iar acesta a dezvăluit și ingredientele de care aveți nevoie pentru a-i pregăti chiar la voi acasă.
Ingrediente:
- 250 ml must proaspăt
- 50 ml ulei
- 500 g făină
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță zahăr
- 1 pliculeț drojdie uscată
- susan, mac sau sare grunjoasă pentru decor
Cum este realizat aluatul pentru covrigei
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Începe prin a încălzi mustul, iar până când acesta se încălzește, pune făina într-un vas mare cu sare și ulei, iar când mustul este cald, adaugă zahărul și drojdia și așteaptă să se activeze. Frământă coca împreună cu mustul până când devine o compoziție elastică.
“Facem o rețetă cu covrigei din must. Se pot servi foarte bine cu un pahar cu must, cu un ceai dimineața sau cu cafea. Punem must cam 250 de ml, îl punem la încălzit, până se încălzește mustul amestecăm făina într-un vas mai mare, sare și ulei. Acum s-a încălzit mustul, adăugăm zahărul și drojdia în mustul încălzit, lăsăm să se activeze drojdia. Este un desert cu puține ingrediente. Am turnat mustul încălzit și acum frământăm ca pe o cocă cu aluat. Obținem un aluat elastic pe care să-l putem modela. Facem niște covrigi cu must și cu susan pe care o să-i coacem la cuptor.”, a spus părintele Grigore.
Cum pregătește părintele covrigeii cu must
După ce coca este gata, o lasă la dospit timp de 30 de minute, apoi realizează covrigeii și îi bagă la cuptor la 180 de grade, pentru 20 de minute. Aceștia pot fi ornați pe deasupra cu susan, mac sau sare.
“S-a făcut o cocă, o lăsăm un pic să dospească 30 de minute și apoi revenim și facem covrigei, apoi îi punem la cuptor.