Acest desert este simplu si este gata imediat. Iti vei surprinde toti invitatii cu el.
Ingrediente: Faina 200 g, unt 160 g, zahar 60 g, cacao 20 g, lapte, sare, esenta de vanilie, ulei 20 ml; pentru glazura: ciocolata 50 g, unt 25 g.
Mod de preparare: Untul se amesteca cu zaharul, cacaua, faina, un varf de cutit de sare, esenta de vanilie si putin lapte, atat cat sa se poata forma covrigeii. Se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si se coc la foc potrivit. Se lasa apoi sa se raceasca si se inmoaie in ciocolata calda. Se pun pe o tava, la distanta unul de altul, pana se usuca glazura. Pentru prepararea glazurii, ciocolata se rade si se pune la cuptor, la foc mic, sa se topeasca impreuna cu untul si o lingura de apa. Dupa ce s-a topit, se amesteca si se foloseste imediat.
Sursa
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro