Cozile de cirese au efect excelent impotriva celulitei si infectiilor

Cozile de cirese au efect excelent impotriva celulitei si infectiilor

Chiar daca esti foarte ocupat, fa-ti timp si treci, in aceste zile, prin piata. Pe tarabe vei vedea, in gramezi uriase, cirese dulci si zemoase, rosii, galbene, roz, visinii, in asteptarea clientilor.

Ofera-ti o mica si nevinovata bucurie si cumpara-ti o punga de cirese, chiar daca aceste fructe nu se numara printre preferatele tale, si nu vei regreta.

Ciresele au in compozitia lor trei substante care fac din ele adevarate medicamente ale verii, dusman neintrecut al bolilor provocate de stresul modern. Cele trei substante sunt antocianinele, cu efect antioxidant si antiinflamator, acidul hidroxicinamic, care protejeaza mucoasa stomacului de actiunea nociva a microbilor care provoaca gastroenterita, si melatonina, un hormon care te ajuta sa dormi sanatos si care se gaseste in pulpa cireselor.

Cine mananca 400 de grame de cirese pe zi, acum, in aceasta perioada, cand este sezonul lor, va avea un somn linistit, sanatos, odihnitor. Acest efect al cireselor de a induce somnul si, odata cu acesta, linistea sufleteasca, se datoreaza serotoninei si melatoninei, substante care se afla in compozitia lor.

Cozile de cirese sunt recunoscute drept unele dintre cele mai eficiente diuretice naturale, calitate ce le recomanda ca adjuvant in zeci de boli.Reumatismul,

guta, cistita, tusea rebela si celulita sunt numai cateva dintre problemele ce pot fi atenuate daca beneficiem de calitatile diuretice ale ceaiurilor din cozi de cirese, spun fitoterapeutii.

Ceaiul din cozi de cirese, bun in caz de infectii urinare- Daca te stii predispus la infectii urinare si litiaza renala, sa nu arunci cozile de la cirese. Datorita continutului ridicat de potasiu si flavonoide, cozile de cirese au puternice efecte diuretice. Au, de asemenea, proprietati astringente si antidiuretice, datorita continutului bogat in taninuri, sunt depurative, antifebrile si antiinflamatoare renale.

Usuca-le la loc intunecat si depoziteaza-le in pungi de hartie sau saculeti de panza, intr-un loc racoros si uscat.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

La nevoie, din cozi de cirese se poate face decoct sau infuzie.

Decoctul se prepara punand la fiert, intr-o jumatate de litru de apa, doua lingurite de codite uscate. Se fierb la foc mic timp de zece minute, apoi se lasa 20 de minute la infuzat. Decoctul se bea intre mese, pe parcursul zilei, in trei – patru prize, indulcit sau neindulcit, dupa preferinta.

Infuzia se prepara punand o lingurita de planta bine uscata intr-o cana de apa clocotita. Se lasa zece minute la infuzat, dupa care se filtreaza si ceaiul se bea cald in caz de tuse, dureri de stomac, lumbago si boli de rinichi.

Ceaiul de cozi de cirese se bea in caz de infectii urinare si litiaza renala, pentru cresterea diurezei, ca atare sau in combinatie cu alte plante care au efect diuretic. Medicii recomanda minimum doi – trei litri de ceai pe zi, din cozi de cirese, matase de porumb, pir sau coada calului, toate acestea avand puternice efecte diuretice.

Ceaiul de cozi de cirese se recomanda chiar si de catre medici si in caz de afectiuni ale aparatului cardiovascular ca insuficienta cardiaca, hipertensiune, edeme, in afectiuni metabolice precum obezitatea, guta, uremiea – favorizand eliminarea acidului uric si a altor compusi azotati.

Citește și: O nouă concurentă intră în „Casa iubirii”! Aflați cine este tânăra în episodul de sâmbătă, 23 noiembrie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat- stirilekanald.ro

Ceaiul din cozi de cirese are rezultate foarte bune impotriva multor afectiuni ale aparatului digestiv, avand un remarcabil efect de detoxifiere- Acest ceai actioneaza si ca energizant si remineralizant asupra organismului, regenerand tesuturile slabite si intarind sistemul imunitar, prin aportul de energie fizica si psihica oferit de componentele active.

De asemenea este unul dintre ceaiurile cu cele mai bune rezultate pentru cei care vor sa slabeasca.

Pentru un efect vizibil in cura de slabire se poate consuma cca 1 litru de ceai pe zi, timp de 2 saptamani, cu pauza de o saptamana, dupa care se bea iarasi timp de alte 2 saptamani.

Ceiul din cozi de cirese „topeste” celulita- Persoanele afectate de celulita ar trebui sa mizeze pe ceaiul din cozi de cirese. Fitoterapeutii promit ca rezultatele nu vor intarzia sa apara, intrucat, pe langa efectul diuretic, cozile de cirese au si proprietati depurative. Cu alte cuvinte, ele ajuta la eliminarea rapida a reziduurilor din sange si, implicit, a depozitelor de grasime.
Citeste continuarea pe: www.frunza-verde.ro



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Oana Roman, mesaj trist despre moartea prietenilor ei, Gabriel Cotabiță și Marius Bațu. „Bucurați-vă, fraților, de fiecare zi.”

Bendeac a șocat toată țara după moartea lui Cotabiță! De ce nu a vrut să se împace cu el

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

Soția lui Gabriel Cotabiță, adevărul despre starea de sănătate a artistului: "Era riscant"

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Dolunay Soysert, care joacă rolul Neslihan în serialul Inimă rebelă, apariție de senzație în mediul online! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs celebra actriță 

A murit Marius Bațu! Celebrul cântăreț urma să urce pe scenă, la noapte: "Cântecul șoptit s-a stins! Prea devreme și prea abrupt"