Cozonacul baban ardelenesc cu multa nuca este perfect pentru Paste! Descopera secretul gospodinelor din Transilvania.
Ingrediente:
- 500 g faina
- 200 ml lapte
- 2 galbenusuri+ un ou intreg
- 100 g unt
- 50 g unt+ 50 ml ulei
- 175 g zahar
- un pachet drojdie uscata 7 g
- 50 g stafide
- 1 lingurita rom
- vanilie
- coaja de lamaie
- de portocala
Pentru umplutura de nuca:
- spuma 2 albusuri
- 50 g zahar
- 1 lingurita rom
- 200 g nuci macinate
Preparare:
Preparare etapa 1- Cozonac cu nuca si cacaoEtapa 1: Topim zaharul in laptele caldut, peste el punem untul topit si racit si apoi ouale batute cu un praf de sare, vanilia si coaja de portocala si lamaie.
Preparare etapa 2- Cozonac cu nuca si cacaoEtapa 2: Pune toate ingredientele intr-masina de paine sau un robot.
După adauga faina cernuta si drojdia uscata cele mai lichide.
Dupa ce aceasta si-a terminat programul din aluat formam doua gramezi pe care le intindem cu mana.
Preparare etapa 3- Cozonac cu nuca si cacaoEtapa 3: În aluat nucă crema întins alerga abundente şi formează o rola, doar pentru a face a doua minge aluat.
Preparare etapa 4- Cozonac cu nuca si cacaoEtapa 4: Faceti o panglica de trei, formand trei mingi de aluat umplute cremă.
Preparare etapa 5- Cozonac cu nuca si cacaoEtapa 5: Aceste două role interconectate acestea, a pus tort în tigaie cu hârtie pergament, Perie cu gălbenuş de ou si se presara cu susan sau mac seminţe.
Preparare etapa 6- Cozonac cu nuca si cacaoEtapa 6: Să să crească timp de aproximativ 30 de minute, puneţi tava în cuptor la 40 de grade. Se coc in cuptorul incins 35-45 minute, scazand treptat temperatura de la 220 grade la 180-190 grade.
Etapa 7: Se scot si se lasa sa se raceasca, apoi se feliaza.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro