Cozonac Cruffin. Se poate savura indiferent de moment!

retete pentru desert

Cozonac Cruffin

Cozonacul Cruffin se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de cozonac Cruffin.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos cozonac Cruffin, preparat așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de cozonac Cruffin 

Rețeta delicioasă de cozonac Cruffin, absolut minunat, se prepară în doar 10 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de cozonac Cruffin este de o oră 

retete de gustare
Cozonac Cruffin[Sursa foto: freepik]

Timp de preparare- o oră 

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Timp total- 2 ore 

Rețeta de cozonac Cruffin este pentru 4 persoane 

cozonac cruffin
Cozonac Cruffin[Sursa foto: freepik]

Ingrediente – cozonac Cruffin 

  •  20 g de drojdie proaspătă sau 7 g de drojdie uscată 
  • 150 ml de lapte 
  • 100 g de zahăr granulat 
  • un praf de sare 
  • 2 ouă 
  • 3 gălbenușuri de ou 
  • 50 g de unt topit 
  • 150 g de unt, pentru uns 
  • o linguriță de nucșoară măcinată 
  • 250 g de stafide 
  • 250 g de rahat 
  • un pliculeț de zahăr vanilinat 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

retete de prajituri de casa
Cozonac Cruffin[Sursa foto: freepik]

Citește și: Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro

Citește și: Vafe cu caramel și sos de ciocolată, un mic dejun care impresionează oaspeții

Mod de preparare- cozonac Cruffin 

  1. în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această rețetă de cozonac Cruffin, este să începeți prin a pregăti toate ingredientele, dar cel mai important să cerneți făina într-un bol de dimensiuni mai mari. 
  2. În continuare, vom dizolva laptele cald, drojdia, dar și o linguriță de zahăr, într-un bol de dimensiuni mai mici, pe care îl vom lăsa deoparte, la loc cald până când se va forma o spumă. În continuare, vom topi untul, nu cel pentru uns, și vom lăsa deoparte. 
  3. Într-un bol separat de dimensiuni mai mari vom bate ouăle, gălbenușurile, zahărul, dar și zahărul vanilinat astfel încât vom obține o spumă pufoasă și deschisă la culoare. 
  4. Într-un vas separat, în cel în care am cernut făina, vom face o adâncitură, în care vom turna drojdia cu laptele dar și amestecul de ouă, pe care îl vom condimenta cu sare și le vom amesteca astfel încât să se încorporeze uniform. În continuare vom incorpora și untul topit, și vom începe să frământăm aluatul cu mâinile. Aluatul trebuie frământat pentru cel puțin 10 minute astfel încât să devină nelipicios și să se desprindă de mâini. 
  5. În continuare trebuie să ungem un vas cu untul topit, iar în el să așezăm untul peste care vom mai adăuga puțin unt și folie de plastic lăsându-l la loc ferit, timp de aproximativ o oră și jumătate. 
  6. În acest timp, stafidele le vom înmuia timp de 15 minute în apă clocotită, apoi le vom scoate pe o strecurătoare și le vom usca pe un prosop de bucătărie. 
  7. După acest interval de timp, aluatul deja s-a dublat, motiv pentru care îl vom lua și vom împărți în 3 bucăți egale, astfel încât să fie pregătite pentru formele noastre de copt. Fiecare formă în parte se va acoperi din nou cu folie alimentară și îl vom mai lăsa iar timp de 10 minute deoparte. 
  8. Pe o suprafață plată pe care am așezat făină, vom așeza și fiecare bucată de aluat, dreptunghiulară și foarte subțire, pe care o vom întinde cu ajutorul unui sucitor. Aceasta trebuie să ajungă în punctul în care să fie transparentă, însă nu astfel încât să se și rupă. Fiecare se va unge cu puțin unt moale se va pudra cu nucșoară, stafide sau bucățele de rahat, iar fiecare în parte se va rula astfel încât să arate exact ca o ruladă, pe care le vom acoperit cu o folie de plastic și le vom lăsa din nou la un loc cald. Acest proces se va repeta și cu restul bucăților de aluat. 
  9. Imediat apoi 1/2 din ruladă se va rula într-o spirală iar a 2-a jumătate se face așezat peste prima tot rulată într-o spirală. Bucățile noastre de cozonac se vor pune în formele de copt, și se vor acoperi cu folie alimentară pentru a le lăsa să crească pentru încă 20 de minute. În acest timp, un preîncălzit cuptorul la 200 °C iar când cozonacii sunt gata, îi vom pune și pe ei în tavă și în cuptor, timp de aproximativ 10 minute. După aceste 10 minute, scădem temperatura la 180 °C, vom acoperi formele cu staniol timp de 10 minute apoi o vom înlătura după acest timp și vom mai coace cozonacii pentru încă 10-15 minute. 
  10. După acest interval de timp, vom scoate tăvile din cuptor, ulterior și cozonacii din tăvi atunci când s-au mai răcit puțin, și vom putea pudra cu zahăr pudră, iar ulterior rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

bucataria romaneasca
Cozonac Cruffin[Sursa foto: freepik]

Citește și: Sandwich club. Bucură-te de o experiență gastronomică inegalabilă!



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Pizza cu șuncă și salată rucola. O adevărată delicatesă!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies