Cozonacul din rulade cu ciocolata este delicios si ideal pentru masa de Paste! Desertul iti va incanta papilele gustative.
Ingrediente:
700 g faina- Zahăr- 100 g- 1 cub de drojdie (42g) -350 ml lapte caldut -1 ou- 50 g unt moale- 1praf de sare -1 esenata de rom -5-6 linguri mari de Nutella- 100g ciocolata- 1/2 borcan de gem caise, sau ce va place
Mod de preparare
Pregăti aluatul astfel: în 100 ml de lapte cald se pun 2 linguri de zahar si drojdia sfaramata, se lasa 10-15 min.
Intre timp ciocolata se topeste si se amesteca cu nutella Cand aluatul a crescut se intinde de 5-7 mm grosime, se unge pe 3/4 cu ciocolata si se pliaza in trei, de doua ori. Se intinde din nou de data asta cat dimensiunea tavii de copt si se taie fasii late de 2cm.
Fiecare fasie de aluat se ruleaza, trebuie mare grija pentru a nu strica straturile de ciocolata, si se aseaza una langa alta in tava prevazuta cu hartie de copt. Se lasa 15 minute la odihnit apoi se introduce tava la cuptor la 180 grade timp de 25 minute pana se rumeneste frumos.
Imediat ce se scoate tava din cuptor se trasfera blatul pe un prosop curat si se unge cu gem. Se ruleazai strans cu ajutorul prosopului, nu va speriati daca se mai intampla sa se desfaca din fasii... s-ar putea sa aveti nevoie de putin ajutor, adica de 4 maini. Se lasa cozonacul 4-5 ore s-au pana a doua zi cand se poate servi pudrat cu zahar langa o ceasca de ceai sau lapte.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro