Mai sunt doar câteva zile până la Crăciun, iar Ileana Sterp a pregătit un cozonac deosebit, alegând să îl împletească pentru a lua forma unei flori.
De această dată, în urmă cu doar câteva zile, Ileana Sterp postat pe pagina sa de Instagram, un filmuleț în care pregătea o rețetă de cozonac. Cu toate acestea, nu este o rețetă simplă de cozonac, și una în formă de floare, astfel încât cozonacul trebuie împletit, după ce a fost umplut cu cremă de ciocolată. Alege să îți impresionezi musafirii cu această rețetă minunată.
Cozonac împletit cu ciocolată, pregătit de Ileana Sterp
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ingrediente
- 500 g făină
- 300 ml lapte
- 200 g cremă de ciocolată
- 50 g unt
- 10 g drojdie uscată
- 2 linguri zahăr pudră
- 2 gălbenușuri
- 1 esență de portocale/vanilie
- sare
Mod de preparare
- "Începem cu drojdia uscată pe care o punem într-un bol, peste care adăugăm 100 ml lapte călduț, și puțină făină. Vom obține un aluat moale pe care îl lăsăm să crească. După ce a crescut maiaua, punem făina într-un bol, peste care punem maiaua, untul la temperatura camerei, zahărul, cele două gălbenușuri, sarea și esența de portocale.
- Pornim mixerul și adăugăm laptele călduț treptat și amestecăm aluatul pentru aproximativ 5 minute.
- Transferăm aluatul într-o tavă peste care ungem crema de ciocolată și facem așa cu fiecare bucată de aluat, până la ultima.
- Lăsăm cozonacul să crească pentru 10-15 minute. După ce a crescut, îl ungem pe deasupra cu un gălbenuș de ou, apoi dăm cozonacul la cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru 30 de minute sau până este rumenit. Poftă bună!", a explicat Ileana Sterp, într-un filmuleț postat pe contul său de Instagram.