Deși a devenit mămică de foarte puțin timp, Geta Sterp nu poate sta eparte nici de bucătărie, pregătind un delicios cozonac.
Deși în prezent, Geta Sterp a mai renunțat la treburile gospodărești pe care le face în timpul sarcinii, de când a născut totuși, se pare că nu poate sta prea departe de bucătărie.
Cozonac în formă de floare, pregătit de Geta Sterp
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ingrediente
- 500 g făină
- 300 ml lapte de cocos
- 200 g cremă de alune și cacao
- 2 linguri de zahăr pudră
- 50 g de margarină
- o esență de vanilie
- 10 g drojdie uscată
- un praf de sare
Mod de preparare
- “Pentru început, punem drojdia într-un bol, peste care adăugăm 100 ml de lapte călduț, câteva linguri de făină și amestecăm până se formează o maia, pe care o lăsăm 10 minute deoparte.
- Apoi, în bolul unui mixer punem restul de făină, adăugăm maiaua, margarină, esența de vanilie, zahărul pudră, sarea, restul de lapte călduț și frământăm până obținem un aluat potrivit, pe care îl lăsăm la dospit, aproximativ o oră sau până când își dublează volumul.
- După ce s-a dospit, îl punem pe blatul de lucru, îl împărțim în patru părți egale, întindem cu un sucitor prima foaie, o punem într-o tavă unsă cu margarină, peste ea întindem crema de alune și cacao și facem așa cu toate.
- La final, punem un pahar în mijlocul cozonacului, îl tăiem în 4 părți egale, iar apoi fiecare parte, până obținem 16 părți egale.
- Răsucim fiecare parte spre exterior și le unesc în vârf. Băgăm cozonacul la cuptor!” a explicat Geta Sterp, într-un filmuleț postat pe contul său de Instagram.