Cozonacul Panettone se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de cozonac Panettone.
Rețetă de Cozonac Panettone
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Ruladă cu mușchi de porc umplut cu ciuperci. Alege să îți surprinzi invitații de sărbători!
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Clătite Suzette cu sirop de portocale. Te va surprinde 100% această variantă!
Timp de preparare - o ora
Timp total - 2 ore
Rețeta este pentru 6 persoane
Ingrediente
- 550 g faina
- 6 oua
- 100 ml apa călduță
- 100 ml lapte călduț
- 1 cubuleț drojdie proaspătă
- 150 g unt
- 150 g zahar
- coaja unei lamai
- coaja unei portocale
- 200 g stafide
- 100 g merișoare uscate
- 4 linguri coaja de portocala confiata
- 1 esență de vanilie
- sare
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- În primul rând, vom face o maia. Într-un bol, se amestecă două linguri de lapte cald cu două linguri de apă caldă. Apoi, se rupe drojdia pentru compoziție și se amestecă bine ingredientele. Aproximativ 5 minute se lasă compoziția deoparte. Apoi, se adaugă una de zahar și trei lingurițe de făină, amestecând și acoperind recipientul cu folie de plastic. Pentru aproximativ 30 de minute, maiaua se pune la dospit într-un loc cald.
- Între timp, amestecați zahărul rămas, coaja de lămâie, coaja de portocală și esența de vanilie în ouă și amestecați-le bine cu un tel.
- După ce maiaua s-a dospit, se adaugă amestecul de ouă. Apoi, se adaugă făină, untul ținut la temperatura camerei, restul laptelui și apei rămase, praful de sare și se frământă bine manual timp de 20 de minute sau la robotul de bucătărie timp de 10 minute. Atunci când frământăm, adăugăm stafidele, merișoarele și coaja de portocală confiată. Aluatul care a fost obținut va fi ușor lipicios, va fi răspândit pe blatul de lucru care a fost bine infainat și va fi frământat timp de 20 de minute. Se pune într-un castron mic, uns cu ulei înainte, apoi se unge cu ulei și deasupra. Se pune folie de plastic pe recipient și se lasă la crescut la loc cald pentru aproximativ 2 ore sau până când volumul compoziției se triplează. Dacă nu aveți forme speciale pentru copt cozonacul panettone, puteți face una din hârtie de copt sau puteți folosi o formă rotundă de tort cu pereți detașabili.
- După acest interval de timp, amestecul crescut se pune pe blatul de lucru infainat și se frământă pentru 10 minute pentru a face compoziția ușor de manevrat. Se unge forma de copt cu ulei sau unt topit. Se toarnă amestecul, se acoperă din nou cu folie de plastic și se lasă din nou la crescut într-un loc cald pentru aproximativ o ora sau până când volumul devine dublu.
- Se încinge cuptorul la 180 de grade și se pune cozonacul la copt pentru aproximativ o ora sau până când trece testul scobitorii și este copt frumos deasupra. După acest interval de timp, scoatem tava din cuptor, ulterior si cozonacul din tava, iar rețeta de astăzi este gata de servit.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.