Cozonac pentru Paște, rețeta pregătită de Geta Sterp. “Am o rețetă foarte simplă și tare delicioasă.”

Cozonac pentru Paște, rețeta pregătită de Geta Sterp. “Am o rețetă foarte simplă și tare delicioasă.”

Geta Sterp a dezvăluit rețeta de cozonac, perfectă pentru sărbătorile pascale ce urmează.

Geta Sterp a dezvăluit rețeta de cozonac de Paște, foarte ușor de făcut, care nu necesită mult timp de preparare, astfel că aceasta a dezvăluit ingredientele pe care ea le folosește.

Care sunt ingredientele necesare cozonacului realizat de Geta Sterp

Citește și: Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei bunică „Când mă gândesc că a dat naștere la 12 copii, asta mă înfioară.”

Citește și: Geta Sterp a izbucnit în lacrimi. Ileana Sterp este alături de ea în momentele emoționante. “Ne luăm rămas-bun.”

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Listă ingrediente:

•Pentru aluat:

  • 1 kg făină
  • 65 g drojdie
  • 200 g zahăr
  • 5 gălbenușuri
  • 250 g margarină pentru copt și prăjituri
  • 300 ml lapte o esență de vanilie

•Pentru umplutură:

Citește și: Zodia care minte cel mai mult. Află care nativ este maestru al manipulării- kanald.ro

Citește și: Atenție! Cum va fi vremea în decembrie 2024, ianuarie și februarie 2025- stirilekanald.ro

  • 300 g nucă
  • 5 albușuri
  • 100 g zahăr
  • 50 g cacao
  • 150 g stafide
  • o esență de rom

Cum pregătește Geta Sterp cozonacul de Paște

Geta Sterp a prezentat, pas cu pas, cum prepară aluatul și care sunt cantitățile exacte pe care le adaugă, dar și cât timp trebuie să stea acesta la dospit.

Între timp, fiica cea mica a mamei Geta s-a ocupat și de umplutura cozonacului, unde, de asemenea, a prezentat cum adaugă fiecare ingredient în parte și cum asamblează totul. “Urmează sărbătorile Pascale, iar toate gospodinele fac cozonaci. Eu am o rețetă foarte simplă și tare delicioasă. Într-un bol, punem laptele cu zahărul, sarea și esența de vanilie și amestecăm până se omogenizează. Apoi, tăiem 250 de grame de margarină pentru copt și prăjituri în cubulețe și topim la cuptorul cu microunde sau la bain-marie. Adăugăm și restul ingredientelor: făina, gălbenușurile, drojdia. Le punem în bolul mixerului, iar în aproximativ 10 minute aluatul este gata și îl lăsăm la dospit, aproximativ o oră. Cât timp acesta stă la crescut, ne ocupăm și de umplutură. Cu mixerul, batem albușurile spumă, peste care adăugăm treptat și zahărul, esența de rom, nuca, cacao și stafidele. Împărțim aluatul în 4 părți egale, în cazul în care faceți doi cozonaci, la fel ca mine, iar în cazul în care faceți unul mare, îl împărțiți doar în două părți. La final, întindem fiecare parte, peste care punem umplutură, rulăm și împletim cozonacul. Îl punem, pe fiecare într-o tavă unsă cu Rama pentru copt și prăjituri, ungem cu gălbenuș de ou și punem la cuptorul preîncălzit, la 160 grade, pentru aproximativ 50 de minute! Rezultatul vă asigur că este unul deosebit!”, a povestit Geta Sterp pe rețelele de socializare.

Cozonac Geta Sterp [Sursa foto: Facebook]



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Ce anunț a făcut Getuța Sterp pe rețelele de socializare și de ce anume are nevoie de ajutor. “Dacă am prin listă un băiat care se pricepe, aștept mesaj în privat.”

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

Rețeta de tartă cu cremă de migdale și pere a Gabrielei Cristea: „O să fie o nebunie, credeți-mă pe cuvânt.”

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm