Geta Sterp a dezvăluit rețeta de cozonac, perfectă pentru sărbătorile pascale ce urmează.
Geta Sterp a dezvăluit rețeta de cozonac de Paște, foarte ușor de făcut, care nu necesită mult timp de preparare, astfel că aceasta a dezvăluit ingredientele pe care ea le folosește.
Care sunt ingredientele necesare cozonacului realizat de Geta Sterp
Geta Sterp a prezentat, pas cu pas, cum prepară aluatul și care sunt cantitățile exacte pe care le adaugă, dar și cât timp trebuie să stea acesta la dospit.
Între timp, fiica cea mica a mamei Geta s-a ocupat și de umplutura cozonacului, unde, de asemenea, a prezentat cum adaugă fiecare ingredient în parte și cum asamblează totul. “Urmează sărbătorile Pascale, iar toate gospodinele fac cozonaci. Eu am o rețetă foarte simplă și tare delicioasă. Într-un bol, punem laptele cu zahărul, sarea și esența de vanilie și amestecăm până se omogenizează. Apoi, tăiem 250 de grame de margarină pentru copt și prăjituri în cubulețe și topim la cuptorul cu microunde sau la bain-marie. Adăugăm și restul ingredientelor: făina, gălbenușurile, drojdia. Le punem în bolul mixerului, iar în aproximativ 10 minute aluatul este gata și îl lăsăm la dospit, aproximativ o oră. Cât timp acesta stă la crescut, ne ocupăm și de umplutură. Cu mixerul, batem albușurile spumă, peste care adăugăm treptat și zahărul, esența de rom, nuca, cacao și stafidele. Împărțim aluatul în 4 părți egale, în cazul în care faceți doi cozonaci, la fel ca mine, iar în cazul în care faceți unul mare, îl împărțiți doar în două părți. La final, întindem fiecare parte, peste care punem umplutură, rulăm și împletim cozonacul. Îl punem, pe fiecare într-o tavă unsă cu Rama pentru copt și prăjituri, ungem cu gălbenuș de ou și punem la cuptorul preîncălzit, la 160 grade, pentru aproximativ 50 de minute! Rezultatul vă asigur că este unul deosebit!”, a povestit Geta Sterp pe rețelele de socializare.