Credeai ca limonada are doar efecte benefice asupra corpului? Uite ce lucruri trebuie sa stii inainte de a o mai consuma!

Credeai ca limonada are doar efecte benefice asupra corpului? Uite ce lucruri trebuie sa stii inainte de a o mai consuma!
Credeai ca limonada are doar efecte benefice asupra corpului? Uite ce lucruri trebuie sa stii inainte de a o mai consuma!

Cu toate ca abunda in vitamine si minerale, limonada nu are doar efecte benefice asupra corpului. Din contra, in multe situatii are reactii adverse.

Declanseaza aparitia refluxului gastroesofagian- Intrucat lamaia este un aliment acid, consumul constant de suc creste nivelul de aciditate din stomac.

Din aceasta cauza, te poti confrunta cu gastrita, ulcer sau reflux gastroesofagian. Mai mult, nu consuma suc de lamaie daca stii ca suferi de astfel de afectiuni.

Stimuleaza absorbtia fierului in organism- Un numar mare de studii arata ca nivelul ridicat de fier din corp poate fi cauzat si de consumul constant al sucului de lamaie.



Daca organismul stocheaza fier in cantitati mari, poate creste gradul de toxicitate, iar simptomele principale sunt greata si diareea.  

Afecteaza rinichii- In cazul in care suferi de pietre si nisip la rinichi trebuie sa eviti consumul de suc de lamaie. Aceasta bautura interactioneaza cu absorbtia calciului, ducand la agravarea afectiunilor renale.

Poate eroda smaltul dintilor- Daca bei suc direct din pahar, fara a folosi paiul, esti mai predispusa la eroziunile dentare, intrucat acidul citric afecteaza smaltul dintilor.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Universul are un mesaj special pentru 4 zodii în septembrie 2024

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."

Cum l-a cunoscut Larisa Uță pe Alin Oprea. Ce a făcut artistul înainte de concert. “Am fost cu Alin pentru că, la propriu, a dormit la ușa mea.”

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies