Specialistii sustin ca aceasta mancare romaneasca are o multime de beneficii pentru organismul nostru.
In primul rand, se pare ca mamaliga nu ingrasa. Asta pentru ca porumbul are glucide lente, din care organismul isi ia energie fara sa le transforme in grasime.
In plus, mamaliga reduce nivelul colesterolului, prevenind, astfel, unele boli grave de inima.
Cercetatorii edocrinologi considera ca un consum zilnic de mamaliga scade cu 60% riscul de boli psihice generate de disfunctii tiroidiene.
De asemenea, consumul de mamaliga regleaza concentratia de glucoza in singe, fiind de folos diabeticilor.
Sursa: PrimaTv.ro
In primul rand, se pare ca mamaliga nu ingrasa. Asta pentru ca porumbul are glucide lente, din care organismul isi ia energie fara sa le transforme in grasime.
In plus, mamaliga reduce nivelul colesterolului, prevenind, astfel, unele boli grave de inima.
Cercetatorii edocrinologi considera ca un consum zilnic de mamaliga scade cu 60% riscul de boli psihice generate de disfunctii tiroidiene.
De asemenea, consumul de mamaliga regleaza concentratia de glucoza in singe, fiind de folos diabeticilor.
Sursa:
PrimaTv.ro Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro