Credeți că nu aveți nimic de îmbrăcat? Încercați planificarea ținutelor!

planificarea tinutelor
Credeți că nu aveți nimic de îmbrăcat? Încercați planificarea ținutelor!

Garderoba se poate combina astfel încât să obțineți ținute greu de ignorat. Însă știați cum o puteți face?

Aflați din rândurile următoare, cum vă puteți planifica ținutele, chiar dacă aveți impresia că nu aveți nimic de purtat, din întreaga garderobă.

 

1. Evaluarea inventarului: redescoperire și rafinare

Fiecare dulap ascunde haine împinse în spate, uita-te în mijlocul noilor achiziții. Parcurgerea periodică a fiecărei piese de îmbrăcăminte nu doar că te ajută să redescoperi articolele preferate din trecut, dar îți oferă și oportunitatea de a evalua ce merită păstrat și ce poate fi donat sau recondiționat.

Vei fi uimit de ceea ce descoperi, de la piese versatile care pot fi reintegrate în ținutele tale zilnice, până la articole aproape noi care așteaptă să fie purtate din nou. În timpul verificării inventarului, identificați hainele care au nevoie de puțină atenție, cum ar fi un nasture lipsă, o ușoară ruptură sau un tiv slăbit. Repararea acestor mici defecte nu doar că prelungește viața articolelor de îmbrăcăminte, dar și le redă aspectul și funcționalitatea originală, oferindu-le o nouă viață.
Această atenție la detalii nu doar că îți îmbunătățește garderoba fără costuri suplimentare, dar și promovează un consum responsabil și sustenabil. Luați în considerare donarea, vânzarea sau reciclarea articolelor care nu se mai potrivesc, s-au deteriorat sau nu se mai aliniază preferințelor actuale. Aceasta nu doar că eliberează spațiu prețios în dulap, dar și contribuie la o garderobă mai funcțională și coerentă.

Citește și: Obiecte vestimentare pe care femeile din Franța le evită. Păstrează un look curat și inspiră-te din moda franțuzească!

garderoba capsula
Credeți că nu aveți nimic de îmbrăcat? Încercați planificarea ținutelor![Sursa foto: freepik]

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citește și: Ce machiaj să alegi pentru o rochie roz. 5 idei de machiaj cu care vei face senzație

2. Canalizarea pe inspirația zilnică

Deși o temă poate oferi un punct de plecare structurat pentru garderoba ta, aceasta lasă mult spațiu pentru creativitate în alegerea și combinarea hainelor.

De exemplu, dacă tema ta este inspirată de moda retro, poți experimenta cu piese vintage autentice, dar și cu articole moderne care au un aer retro. Poți mixa culori, texturi și accesorii într-un mod unic, care reflectă personalitatea ta și reinterpretarea ta personală a temei. Sugerează zile tematice ca activitate de grup dacă lucrezi în echipă sau participi la activități precum tenisul sau mersul pe jos. Este posibil să devină o experiență distractivă, împărtășită și poate duce la câteva cunoștințe încântătoare despre garderoba colegilor.
Folosiți teme pentru a sărbători evenimente sau obiective personale.

organizare garderoba
Credeți că nu aveți nimic de îmbrăcat? Încercați planificarea ținutelor![Sursa foto: freepik]

3. Arta asortatului

Unele dintre cele mai bune ținute  sunt făcute din perechi care nu pot fi văzute. Un blazer formal poate fi combinat cu un tricou casual grafic sau o rochie de seară poate fi potrivită pentru ziua cu o jachetă din denim. Ieși din zona ta confortabilă.

Provocați-vă să vă schimbați garderoba data viitoare dacă purtați întotdeauna o anumită cămașă și pantaloni. De multe ori, ochii proaspeți pot vedea combinații pe care s-ar putea să nu le vezi. Invitați un prieten la o sesiune de înfrumusețare. Descoperirile interesante pot fi aduse de perspectiva lor.

cum sa iti alegi tinutele potrivite
Credeți că nu aveți nimic de îmbrăcat? Încercați planificarea ținutelor![Sursa foto: freepik]

Citește și: Zodia care minte cel mai mult. Află care nativ este maestru al manipulării- kanald.ro

Citește și: Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie- stirilekanald.ro

4. Magia accesoriilor

Cu accesoriile potrivite, chiar și ținuta de bază, un tricou alb și blugi, se poate transforma. Ideea unei eșarfe vibrante, a unui colier sau a unor ochelari de soare prea mari este un exemplu. Investiția în accesorii versatile, mai degrabă decât în haine noi, poate oferi mai multe combinații de ținute. Un set de cercei sau o centură nouă vă poate ajuta să economisiți bani pentru haine noi. O modalitate excelentă de a-ți exprima starea de spirit este să folosești accesorii. Încorporează coliere stratificate. Un ceas elegant și crampoane simple sunt cele mai bune opțiuni.

Credeți că nu aveți nimic de îmbrăcat? Încercați planificarea ținutelor![Sursa foto: freepik]

5. Luați în considerare anotimpurile

Aranjați-vă garderoba în funcție de sezon. Pentru a facilita selecțiile zilnice și pentru a reduce dezordinea din garderobă, păstrați hainele din afara sezonului. În timp ce planificați ținutele, este o idee bună să consultați prognoza săptămânii, mai ales în zonele în care vremea fluctuează. Acest lucru vă va face să vă simțiți atât elegant, cât și confortabil. Fiecare anotimp are un anumit aspect. În timp ce iarna poate fi caracterizată prin straturi confortabile și nuanțe calde, vara poate fi caracterizată prin țesături pline de aer și nuanțe vibrante. Încurajați spiritul sezonului să vă influențeze alegerile vestimentare.

planificare garderoba
Credeți că nu aveți nimic de îmbrăcat? Încercați planificarea ținutelor![Sursa foto: freepik]



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Ce machiaj să alegi pentru o rochie roz. 5 idei de machiaj cu care vei face senzație

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Mesajul de la RO-Alert care i-a dat fiori unui român din București: “Adăpostiți-va in beciuri, departe de geamuri, durata estimată 90 de min”

Zarzavat pentru iarnă la ceaun, rețeta fratelui Daniel de la Mănăstirea Slănic, județul Argeș. “Această rețetă necesită trei pași.”

Situație incendiară în ”Casa iubirii”. „Vreau să-mi explici pozele!” Andreea Mantea îl va lua la întrebări pe Antoni, în ediția de luni, 9 septembrie, de la 10:00 si 16:30, la Kanal D

Daniel a dispărut fără urmă. A plecat cu mașina de acasă și nu s-a mai întors


Cookies