Crema cu caise si glazura de ciocolata! Desertul perfect de weekend

Crema cu caise si glazura de ciocolata! Desertul perfect de weekend
Crema cu caise si glazura de ciocolata! Desertul perfect de weekend

Aceasta crema se face usor si este desertul perfect! Iata cum se prepara.

 

Ingrediente:
– 5 oua
– 200 g unt
– 2-3 caise proaspete sau din compot
– 150 g ciocolata
– 2 linguri cacao fara zahar
– 100 g zahar
– 2 linguri de stafide
– 4 linguri coniac
Glazura de ciocolata:
– 100 g ciocolata amaruie
– 20
g unt
– 1 lingura miere
Mod de preparare
Caisele taiate cubulete (daca sunt din compot vor fi scurse bine) se pun intr-un bol impreuna cu stafidele si coniacul si se lasa astfel cel putin 1 ora.
Se topeste ciocolata in bain-marie cu 2 linguri de apa, amestecand continuu.
Untul se bate cu zaharul pana devine spuma, in care se incorporeaza ciocolata calduta, dupa care si galbenusurile unul cate unul. Se adauga caisele si stafidele scurse si la final albusurile batute spuma.
Se unge cu unt o tava de chec si se pudreaza cu cacao. Se toarna in ea crema de mai sus, se acopera cu folie de bucatarie si se da la congelator pentru minim 6-7 ore.
Glazura de ciocolata: Ciocolata amaruie se pune la topit cu mierea si cu 3 linguri de apa. Dupa ce se ia vasul de pe foc se adauga 20 g unt.
Crema din congelator se rastoarna pe un platou si se decoreaza cu glazura de ciocolata.
Sursa

Ingrediente:

– 5 oua
– 200 g unt
– 2-3 caise proaspete sau din compot
– 150 g ciocolata
– 2 linguri cacao fara zahar

100 g zahar
– 2 linguri de stafide
– 4 linguri coniac

Glazura de ciocolata:

– 100 g ciocolata amaruie
– 20 g unt
– 1 lingura miere

Mod de preparare

Caisele taiate cubulete (daca sunt din compot vor fi scurse bine) se pun intr-un bol impreuna cu stafidele si coniacul si se lasa astfel cel putin 1 ora.


Se topeste ciocolata in bain-marie cu 2 linguri de apa, amestecand continuu. Untul se bate cu zaharul pana devine spuma, in care se incorporeaza ciocolata calduta, dupa care si galbenusurile unul cate unul. Se adauga caisele si stafidele scurse si la final albusurile batute spuma.

Se unge cu unt o tava de chec si se pudreaza cu cacao. Se toarna in ea crema de mai sus, se acopera cu folie de bucatarie si se da la congelator pentru minim 6-7 ore.


Glazura de ciocolata: Ciocolata amaruie se pune la topit cu mierea si cu 3 linguri de apa. Dupa ce se ia vasul de pe foc se adauga 20 g unt.

Crema din congelator se rastoarna pe un platou si se decoreaza cu glazura de ciocolata.

Sursa

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Ce anunț a făcut Casa Națională de Pensii Publice? Află cine riscă să își piardă pensia!

Fiica Elenei Lasconi, REACȚIE TRANȘANTĂ! ”Eu și mama...”

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

Cum s-a fotografiat Iulia Vântur cu tatăl lui Salman Khan de ziua lui: ”M-a făcut să mă simt ca acasă în India”

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Răsturnare uluitoare de situație în Casa iubirii! Moldo și Kiprianos, în pragul eliminării! Cine a părăsit emisiunea? Andreea Mantea a făcut anunțul tulburător

Rezultate oficiale alegeri prezidențiale 2024. Călin Georgescu, pe primul loc cu peste 2 milioane de voturi, după numărarea a 99,9% din procesele verbale. Elena Lasconi îl depășește pe Marcel Ciolacu în lupta pentru locul 2 - HARTA votului


Cookies