Ciocolata, vis molatic, dulce si unduitor, imbata imaginatia si dorintele fiecaruia din noi…
Ingrediente 2 portii
1 avocado foarte copt
10-12 curmale curatate de sâmburi si hidratate 5-6 ore (musai hidratate!)
1 lingura cacao
3 linguri sirop de artar
4-5 capsuni coapte
pentru ornat: 2 capsuni
Nu este complicat de preparat, dar iti trebuiesc câteva ore pentru „asezarea” ingredientelor.
Poti face oricând acest deliciu cicolatiu si pustiul tau va fi foarte incântat.
Deci:
Mixeaza cu ajutorul unui blender, curmalele si avocado pâna obtii o crema fina. Eu folosesc un mixer de mâna vertical de 800 w de care sunt multumita: este mai comod sa-l folosesc, obtin creme foarte fine, nu am mult de spalat…
Rastoarna crema intr-un bol, adauga cacao si 2 linguri sirop de artar.
Amesteca toate ingredientele cu o spatula din lemn. Pune aceasta crema, in boluri si lasa la racit in frigider cam 2-3 ore.
Spuma de capsuni se face asa:
Tot cu ajutorul blenderului, vertical de preferat, mixeaza 4 capsuni coapte impreuna cu o lingura sirop de artar. In câteva secunde se obtine o spuma divina.
Rastoarna din aceasta spuma in bolurile cu crema de ciocolata si orneaza cu felii de capsuni.
Sursa: dorinte-verzi.blogspot.ro
Ingrediente 2 portii
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
1 avocado foarte copt
10-12 curmale curatate de sâmburi si hidratate 5-6 ore (musai hidratate!)
1 lingura cacao
3 linguri sirop de artar
4-5 capsuni coapte
pentru ornat: 2 capsuni
Nu este complicat de preparat, dar iti trebuiesc câteva ore pentru „asezarea” ingredientelor.
Poti face oricând acest deliciu cicolatiu si pustiul tau va fi foarte incântat.
Deci: Mixeaza cu ajutorul unui blender, curmalele si avocado pâna obtii o crema fina. Eu folosesc un mixer de mâna vertical de 800 w de care sunt multumita: este mai comod sa-l folosesc, obtin creme foarte fine, nu am mult de spalat…
Rastoarna crema intr-un bol, adauga cacao si 2 linguri sirop de artar.
Amesteca toate ingredientele cu o spatula din lemn. Pune aceasta crema, in boluri si lasa la racit in frigider cam 2-3 ore.Spuma de capsuni se face asa:
Tot cu ajutorul blenderului, vertical de preferat, mixeaza 4 capsuni coapte impreuna cu o lingura sirop de artar. In câteva secunde se obtine o spuma divina.
Rastoarna din aceasta spuma in bolurile cu crema de ciocolata si orneaza cu felii de capsuni.
Sursa:
dorinte-verzi.blogspot.ro