Crema de protecție solară pentru copii. Ghid complet pentru utilizarea eficientă a cremei de protecție solară în rândul copiilor!

Crema de protecție solară pentru copii. Ghid complet pentru utilizarea eficientă a cremei de protecție solară în rândul copiilor!
Crema de protecție solară pentru copii

Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre crema de protecție solară în rândul copiiilor!

Medicul Iuliana Lupu a discutat în cadrul unei emisiuni TV despre cât de importantă este crema de protecție solară pentru copii.

Alegeți o cremă de protecție solară cu SPF adecvat

Cea mai recomandată cremă de protecție solară cu SPF este cea cu factor de protecție 30, deoarece aceasta blochează radiațiile UVB în proporție de 97%, iar protecția 50, până la 99%. 

De asemenea, Societatea Americană de Pediatrie nu recomandă cremele de fotoprotecție solară celor mici până în 6 luni, deoarece pielea acestora este subțire și sensibilă.

”Societatea Americană de Pediatrie ne recomandă să nu aplicăm creme de fotoprotecție copiilor până în 6 luni, pentru că pielea lor este foarte subțire și poate fi ușor penetrate de substanțele aplicate pe piele”, a menționat specialista.

Citește și: Ce efect are soarele asupra organismului uman. Beneficii vitale și precauții necesare pentru protecția pielii și sănătății generale!

Crema de protecție solară pentru copii[Sursa foto: freepik]

Alegeți o cremă de protecție solară cu protecție UVA și UVB

Părinții trebuie să ia în considerare achiziționarea unei creme de protecție solară cu UVA și UVB, care are factor de protecție de minim 30, deoarece are în compoziția lor filtre minerale.

Cu toate astea, un dezavantaj ar fi faptul că sunt destul de grase și pot lăsa o peliculă albă dacă nu sunt bine întinse, însă copiii au nevoie de acest tip de cremă de protecție.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

”Luăm o cremă de fotoprotecție din farmacie, făcută special pentru copii.

Aceste creme de fotoprotecție sunt, în general, cu spectru larg UVA și UVB, care au un factor de protecție de minim 30 și conțin filtre minerale. Au dezavantajul că sunt mai grase și lasă o peliculă albă, mai ales dacă nu sunt bine întinse, dar la copii asta folosim”
, a mai spus ea.

Utilizați suficientă cremă

De asemenea, crema de protecție solară trebuie reaplicată de fiecare dată când cei mici ies din apă, la fiecare două ore.

Mai mult decât atât, adulții trebuie să folosească aproximativ 30 ml de cremă de protecție solară pe întreg corpul.

”Reaplicăm crema de fotoprotecție de fiecare dată când ieșim din apă, dacă ștergem copilul cu prosopul și dacă nu facem asta, la fiecare două ore. Crema de fotoprotecție trebuie aplicată într-o cantitate suficientă, înseamnă aproximativ 5 ml pe față unui adult, 5 ml pe brațe, 5 ml pe decolteu”,

a susținut aceasta.

Citește și: Ce înseamnă factor de protecție 50. Explicarea semnificației și importanței sale în protecția solară eficientă

Crema de protecție solară pentru copii[Sursa foto: freepik]

Protejați pielea în timpul expunerii la soare

Pentru ca pielea copiilor să fie protejată de razele ultraviolete, este recomandat să poarte pălării cu boluri lungi, haine cu mânecă lungă, pantaloni lungi din materiale dense, însă subțiri.

Cei mici trebuie să poarte culori închise sau foarte puternice, pentru a absorbi radiațiile ultraviolete și, bineînțeles, ideale sunt hainele speciale care oferă o protecție împotriva radiațiilor ultraviolete.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

”Până la 6 luni folosim pălării cu boluri largi, haine cu mânecă lungă, pantaloni lungi din material dense, răcoroase, subțiri cu țesături dense, trebuie să aibă culori închise sau foarte puternice pentru a absorbi radiațiile ultraviolete și, bineînțeles, ideal sunt acele haine speciale care oferă o protecție împotrivă radiațiilor ultraviolete”, a precizat medicul.

Crema de protecție solară pentru copii[Sursa foto: freepik]

Evitați expunerea la soare în orele de vârf

Expunerea la soare după ora 11 nu este recomandată, astfel că părinții trebuie să ia în considerare faptul că, deși cei mici sunt ținuți sub umbrelă, radiațiile ultraviolete se reflectă în nisip și în apă, iar copiii se pot bronza și se pot arde.

”Trebuie să avem mare grijă, chiar dacă ținem un copil sub umbrelă, radiațiile ultraviolete se reflectă în nisip și în apă, iar acesta se poate bronza și se poate arde chiar dacă nu este expus direct la radiații ultraviolete”, a mai spus ea.

Îngrijirea pielii după expunerea la soare

Îngrijirea pielii după statul la soare este esențială, iar produsele speciale pentru perioada de după expunerea la soare au proprietăți de răcorire și hidratare, oferind o senzație de piele îngrijită în caz de arsuri solare ușoare.

Crema de protecție solară pentru copii[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Cum aplici SPF peste machiaj. Frumusețe și sănătate în același timp!

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies