Aceasta reinterpretare a cremei de zahar ars este delicioasa si se prepara usor. Iata ce pasi trebuie sa urmezi.
Ingrediente
2 linguri de apa
125g zahar
250ml lapte
250ml smantana pentru frisca
1 lingurita extract de vanilie cu seminte
1 lingurita cafea instant
3 galbenusuri de ou
2 oua intregi
125g zahar pudra
Prajitura de POST fara COACERE! Este ieftina, rapida, perfecta pentru Postul Craciunului!
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Mod
de preparare
Preincalzeste cuptorul la 160 de grade.
Puna apa si 125g zahar pudra intr-o tigaie si lasa la fiert, insa nu amesteca. Lasa la foc mic timp de 5 minute, pana cand devine caramelizat. Imparte in mod egal intre 4 forme asezate intr-o tava pentru cuptor. Lasa caramelul sa se raceasca, ar trebui sa fie tare.
Pune laptele, smantana, vanilia si cafeaua in aceeasi oala si adu in punctul de fierbete.
Bate cele trei albusuri de oua, ouale intregi si zaharul ramas intr-un vas mare.
Reteta prajitura de post: tort de banane si nuci! E gata imediat!
Pune crema de cafea peste oua si bate pana cand obtii un amestec omogen.
Pune amestecul in forme, peste caramel.
Pune la cuptor timp de 40 de minute, pana cand centrul este ferm la atingere. Raceste la temperatura camerei, acopera cu folie alimentara si lasa la frigider timp de doua ore.
Cand vrei sa mananci, intoarce forma si scutura pe o farfurie.
sursa
Prajitura de post: gogosi cu gem! Nu ai mancat nimic mai bun!