Cremă de zahăr ars. Un desert ușor de preparat cu puține ingrediente!

Cremă de zahăr ars. Un desert ușor de preparat cu puține ingrediente!
Cremă de zahăr ars. Un desert ușor de preparat cu puține ingrediente!

Cremă de zahăr ars reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de Cremă de zahăr ars. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă Crema de zahăr ars, preparată exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Crem ă  de zahăr ars

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de Cremă de zahăr ars, absolut delicioasă, în doar 9 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Crem ă  de zahăr ars este de 30 de minute

Timp de preparare – o ora

Timp total – o ora si 30 de minute

Re ț eta de Crem ă  de zahăr ars este pentru 4 persoane

crema de zahar ars fara bain marie
Cremă de zahăr ars[Sursa foto: freepik]

Citește și: Salată cu roșii, brânză stracciatella, ciabatta și busuioc. Un amestec de arome, mai mult decât bogate!

Ingrediente –  Crem ă  de zahăr ars

  • 1 cană de zahăr granulat
  • 4 ouă
  • 2 căni de lapte
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • Un sfert de linguriță de sare

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este

utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

crema de zahar ars 4 oua
Cremă de zahăr ars[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare -  Crem ă  de zahăr ars

Pasul 1.   Încălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pasul 2. Puneți o cratiță de dimensiuni medii pe foc și adăugați o cana de zahăr granulat. Încălziți-l pe foc mediu, amestecând în mod constant, până când zahărul se topește și devine auriu. Luați cratița de pe foc și turnați zahărul topit într-un vas termorezistent, cu capac.

Pasul 3. Într-un castron mare, bateți 4 ouă și adăugați cele 2 căni de lapte, esența de vanilie și sarea. Amestecați bine până se combină toate ingredientele si obțineți o compoziție cat mai potrivita cu putință.

Pasul 4. Turnați compoziția de lapte și ouă în vasul cu zahăr topit și amestecați bine. La acest pas, puteți amesteca ingredientele fie cu mixerul, fie cu telul.

Pasul 5.   Puneți capacul pe vasul termorezistent și așezați-l într-o tavă de copt mare, umplută cu apă fierbinte. Asigurați-vă că apa ajunge până la jumătatea vasului termorezistent.

tort crema de zahar ars
Cremă de zahăr ars[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pasul 6. Coaceți crema de zahăr ars în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 45-50 de minute sau până când marginea cremei este fermă, iar centrul este încă puțin tremurător, astfel reieșind un deșert cu o textura deosebită și un gust bun și pe placul tuturor.

Pasul 7. Scoateți vasul termorezistent din tava de copt și lăsați-l să se răcească la temperatura camerei timp de 30 de minute sau pana când va doriți sa il consumați.

Pasul 8. Puneți crema de zahăr ars în frigider pentru cel puțin 2 ore înainte de a servi. Puteți decora cu fructe proaspete sau cu caramel înainte de servire. De asemenea, deasupra puteți să adăugați chiar și alte fructe dorite, în funcție de preferințele personale.

Pasul 9. De asemenea, de menționat este și faptul că această rețetă este bună de consumat, indiferent de moment, dar mai ales atunci când invitații sunt dornici de un deșert plăcut și ușor. Astfel, această rețetă de crema de zahăr ars este perfectă atunci când va doriți un deșert, dar în același timp nu aveți prea mult timp la dispoziție sau chiar ingrediente sa îl preparați.

Crema de zahăr ars este gata și se poate servi. Poftă bună!

crema de zahar ars lidl
Cremă de zahăr ars[Sursa foto: freepik]

Citește și: Mușchiuleț de vițel la grătar cu piure de morcov și sparanghel învelit în bacon. Un gust aparte cu care veți uimi toți invitații!



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Salată cu roșii, brânză stracciatella, ciabatta și busuioc. Un amestec de arome, mai mult decât bogate!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies