Cremă de zahăr ars reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de Cremă de zahăr ars. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă Crema de zahăr ars, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de Crem ă de zahăr ars
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de Cremă de zahăr ars, absolut delicioasă, în doar 9 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Crem ă de zahăr ars este de 30 de minute
Timp de preparare – o ora
Timp total – o ora si 30 de minute
Re ț eta de Crem ă de zahăr ars este pentru 4 persoane
Citește și: Salată cu roșii, brânză stracciatella, ciabatta și busuioc. Un amestec de arome, mai mult decât bogate!
Ingrediente – Crem ă de zahăr ars
- 1 cană de zahăr granulat
- 4 ouă
- 2 căni de lapte
- 1 linguriță de esență de vanilie
- Un sfert de linguriță de sare
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este
utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Mod de preparare - Crem ă de zahăr ars
Pasul 1. Încălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.
Pasul 2. Puneți o cratiță de dimensiuni medii pe foc și adăugați o cana de zahăr granulat. Încălziți-l pe foc mediu, amestecând în mod constant, până când zahărul se topește și devine auriu. Luați cratița de pe foc și turnați zahărul topit într-un vas termorezistent, cu capac.
Pasul 3. Într-un castron mare, bateți 4 ouă și adăugați cele 2 căni de lapte, esența de vanilie și sarea. Amestecați bine până se combină toate ingredientele si obțineți o compoziție cat mai potrivita cu putință.
Pasul 4. Turnați compoziția de lapte și ouă în vasul cu zahăr topit și amestecați bine. La acest pas, puteți amesteca ingredientele fie cu mixerul, fie cu telul.
Pasul 5. Puneți capacul pe vasul termorezistent și așezați-l într-o tavă de copt mare, umplută cu apă fierbinte. Asigurați-vă că apa ajunge până la jumătatea vasului termorezistent.
Pasul 6. Coaceți crema de zahăr ars în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 45-50 de minute sau până când marginea cremei este fermă, iar centrul este încă puțin tremurător, astfel reieșind un deșert cu o textura deosebită și un gust bun și pe placul tuturor.
Pasul 7. Scoateți vasul termorezistent din tava de copt și lăsați-l să se răcească la temperatura camerei timp de 30 de minute sau pana când va doriți sa il consumați.
Pasul 8. Puneți crema de zahăr ars în frigider pentru cel puțin 2 ore înainte de a servi. Puteți decora cu fructe proaspete sau cu caramel înainte de servire. De asemenea, deasupra puteți să adăugați chiar și alte fructe dorite, în funcție de preferințele personale.
Pasul 9. De asemenea, de menționat este și faptul că această rețetă este bună de consumat, indiferent de moment, dar mai ales atunci când invitații sunt dornici de un deșert plăcut și ușor. Astfel, această rețetă de crema de zahăr ars este perfectă atunci când va doriți un deșert, dar în același timp nu aveți prea mult timp la dispoziție sau chiar ingrediente sa îl preparați.
Crema de zahăr ars este gata și se poate servi. Poftă bună!