Gabriela Cristea și-a încântat din nou fanii cu un desert. De acesta dată, unul franțuzesc exact ca cele degustate pe Coasta de Azur, atunci când a fost în vacanta. Care sunt ingredientele și pașii pentru acest delicios desert, veți afla în rândurile de mai jos.
Gabriela Cristea: “Vă propun o rețetă adusa tocmai din Franța. Daca sunteți amatori de cremă de zahar ars, vă propun o cremă puțin mai fină, mai delicată și nobilă.
Cum gătește Gabriela Cristea un desert franțuzesc de Creme Brullee
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
- 4 gălbenușuri
- 80 de grame Zahar brun
- 500 ml de smântână pentru gătit cu 33% grăsime
- esență de vanilie
O sa mai aveți nevoie de vase mici speciale, pentru a
Mod de preparare Creme Brullee
“Desfacem cutia de smântână, eu am de 33% grăsime și trebuie să fie de gătit, nu cea acrișoară. O punem într-un recipient pe care îl așezam pe foc. Mare atenție, doar încălziți smântână, nu o fierbeți! Avem nevoie doar de gălbenușuri, pentru aceasta rețetă. Cântărim apoi 80 de grame de zahar. Într-un bol amestecam gălbenușurile și zaharul. În smântâna încălzită o să adaug esență de vanilie. Amestecați până se topește tot zaharul din gălbenușuri. Am pus cuptorul să se încingă la 150 de grade și am mai pus și o oala cu apa pe foc, pentru că o să fac un bain-marie la cuptor. O să le coc aproximativ o oră, nu trebuie să fie foarte coaptă compoziția. Trebuie să fie destul de moale și cremoasă. Acum, după ce am bătut bine zaharul cu gălbenușurile, încep să pun smântâna puțin cate puțin. Avem grijă să nu facem omletă. Am pus în tavă mai multe recipiente mici și compoziția am adăugat-o într-un vas care are gură de scurgere, pentru a fi mai ușor să torn. Nu trebuie să puneți mai mult de un cm de cremă în fiecare formă. Trebuie să fie fină și delicată. Mâncăm franțuzește!” a spus Gabriela Cristea.
În tava cuptorului turnați apa fierbinte, pentru ca vasele să stea în apă, ca la bain-marie. Crema a fost scoasă din cuptor după 45 – 50 de minute. Pentru o compoziție perfectă de Crème Brullee, desertul trebuie să tremure. Le introduceți pe toate la frigider pentru cel puțin o oră, pentru a se răci complet.
Gabriela Cristea: “Le-am scos și acum facem crusta de zahar. Luam zahăr și punem deasupra.”
Apoi prezentatoarea TV a început să folosească arzătorul pentru a topi zahărul pus peste cremă. După ce ați încheiat această procedură, le mai introduceți puțin la frigider pentru a se întări crusta. Desertul este gata pentru a fi servit!