Cremele de protectie solara, insuficiente in lupta contra cancerului de piele? Iata ce spun cercetatorii!

Cremele de protectie solara, insuficiente in lupta contra cancerului de piele? Iata ce spun cercetatorii!
Cremele de protectie solara, insuficiente in lupta contra cancerului de piele? Iata ce spun cercetatorii!

Oamenii de stiinta britanici sustin ca produsele de protectie solara, chiar si cele cu un factor maxim de protectie nu constituie o metoda sigura de prevenire a cancerului de piele.

Cu toate ca impiedica arsurile, cremele de protectie solara permit patrunderea in piele a razelor ultraviolete. Expunerea indelungata la soare poate provoca, in timp, aparitia tumorilor canceroase.

Pana si cremele cu SPF 50 permit patrunderea razelor UV suficient de mult incat sa afecte ADN-ul din celulele pigmntare ale pielii.

"Oamenii au tendinta de a crede ca sunt invincibili dupa ce au aplicat aceasta crema si petrec mai mult timp la soare, crescand expunerea generala la raze ultraviolete.

Aceasta cercetare aduce dovezi importante ca produsele de protectie solara au rolul lor, dar ca nu trebuie sa ne bazam in intregime pe ele pentru a ne proteja pielea", a declarat Julie Sharp, de la Institutul de cercetare a cancerului din Londra.

De aceea, folosirea  cremei de protectie solara trebuie combinata cu alte strategii de protejare a pielii precum purtarea palariilor de soare si a hainelor mai subtiri, cat si statul la umbra cand soarele este intens, in special la orele pranzului.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies