Aceasta reteta de casa este delicioasa. Uite cum sa faci cremes de la zero.
Ingrediente
Aluat:
1 cana faina neindesata,
3 galbenusuri,
lapte cat cuprinde
margarina
Crema:
6 galbenusuri,
2 1 lapte,
1 cana de zahar,
Mod de preparare
Cremesul este o prajitura de casa traditionala si delicioasa. Sa preparam o varianta de cremes cu crema simpla de galbenus.
Se face un aluat normal. Se intinde prima foaie peste care se intinde margarina, se face sul si se taie in 8 parti. Se suprapun tot cate 2 parti din care se face o foaie, se coace pe dosul tavii.
Se freaca galbenusurile cu zaharul. Se pune faina care se dilueaza cu laptele oprit din cei 2 I si se toarna in restul laptelui care fierbe. Aproape cand este gata se pune ¼ pachet de unt, iar albusul de ia cele 9 oua se bate cu zaharul si se toarna in crema si 5 pachete de vanilie. Cat e calda crema se pune intre foi.
Deasupra se presara zahar praf si se pune la rece.
Ingrediente
Aluat:
1 cana faina neindesata,
3 galbenusuri, lapte cat cuprinde
margarina
Crema:
6 galbenusuri,
2 1 lapte,
1 cana de zahar,
8 linguri de faina.
Mod de preparare
Cremesul este o prajitura de casa traditionala si delicioasa.
Sa preparam o varianta de cremes cu crema simpla de galbenus.
Se face un aluat normal. Se intinde prima foaie peste care se intinde margarina, se face sul si se taie in 8 parti. Se suprapun tot cate 2 parti din care se face o foaie, se coace pe dosul tavii.
Se freaca galbenusurile cu zaharul. Se pune faina care se dilueaza cu laptele oprit din cei 2 I si se toarna in restul laptelui care fierbe.
Aproape cand este gata se pune ¼ pachet de unt, iar albusul de ia cele 9 oua se bate cu zaharul si se toarna in crema si 5 pachete de vanilie. Cat e calda crema se pune intre foi. Deasupra se presara zahar praf si se pune la rece.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Sursa