Daca vrei sa mananci ceva dulce si sofisticat, incearca aceasta reteta delicioasa.
Ingrediente:
200gr faina
1 pahar apa minerala
1 ou
50 gr zahar vanilat
1 lingura cu varf zahar brun
100 ml suc natural de portocala
50 ml coniac (brandy sau bourbon)
200 gr frisca lichida
400gr fructe rosii
200gr zahar
Mod de preparare:
Amestecam
faina, oul, zaharul vanilat, coaja de portocala si apa mineral dupa care rezervam la frigider. Punem fructele rosii pe foc impreuna cu zahar normal si lasam sa scada, dupa care il blendam si il punem la rece. Montam frisca si amestecam cu sosul de fructe de padure atunci cand s-a racit pentru a face moussul. Pe o tigaie intinsa punem un polonic din compozitie si intindem fin, dupa ce am intors clatita impaturim in 4 dupa care adaugam brandyul si flambam.
Punem zaharul brun si sucul de portocala pentru a face un caramel.
Sursa
Ingrediente:
200gr faina
1 pahar apa minerala
1 ou
50 gr zahar vanilat
1 lingura cu varf zahar brun
100 ml suc natural de portocala
50 ml coniac (brandy sau bourbon)
200 gr frisca lichida
400gr fructe rosii
200gr zahar
Mod de preparare:
Amestecam faina, oul, zaharul vanilat, coaja de portocala si apa mineral dupa care rezervam la frigider.
Punem fructele rosii pe foc impreuna cu zahar normal si lasam sa scada, dupa care il blendam si il punem la rece. Montam frisca si amestecam cu sosul de fructe de padure atunci cand s-a racit pentru a face moussul. Pe o tigaie intinsa punem un polonic din compozitie si intindem fin, dupa ce am intors clatita impaturim in 4 dupa care adaugam brandyul si flambam. Punem zaharul brun si sucul de portocala pentru a face un caramel.
Sursa Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro