Cresc salariile bugetarilor! În ce categorii ar trebui să se încadreze și când va intra în vigoare proiectul de lege

Cresc salariile bugetarilor! În ce categorii ar trebui să se încadreze și când va intra în vigoare proiectul de lege
Cresc salariile bugetarilor! În ce categorii ar trebui să se încadreze și când va intra în vigoare proiectul de lege

Proiectul de lege care prevede majorarea cu 15% a salariilor bugetarilor a fost adoptat de Camera Deputaților.

Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege care prevede majorarea cu 15% a salariilor de bază pentru funcționarii publici și personalul contractual din Ministerele Transporturilor şi Culturii, precum şi din serviciile deconcentrate subordonate. De asemenea, românii care lucrează la proiecte cu fonduri europene vor putea beneficia de majorări de până la 50%.

Citeste si: Vouchere în valoare de 250 de lei pentru femeile cu venituri mici! La ce dată vor fi emise și ce condiții trebuie să îndeplinească aceste persoane

Cresc salariile bugetarilor!

Proiectul de lege a înregistrat 195 voturi „pentru”, 46 „contra” şi 8 abţineri, Camera Deputaților fiind for decizional.

Completarea Legii nr.7/2006 privind statutul funcționarului public parlamentar cu un nou articol prevede ca personalul din instituţiile şi/sau autorităţile publice nominalizat în echipele de proiecte finanţate din fonduri externe rambursabile să beneficieze de majorarea salariilor de bază, soldelor de funcţie/salariilor de funcţii, indemnizaţiilor de încadrare cu până la 50%, indiferent de numărul de proiecte în care este implicat, majorarea aplicându-se proporţional cu timpul efectiv alocat activităţilor pentru fiecare proiect.

De asemenea, deputaţii au introdus un amendament prin care se prevede majorarea cu 15% şi a salariilor de bază din Ministerele Transporturilor şi Culturii, faţă de cele majorate în prezent din Ministerele Finanţelor, Muncii, Mediului, Dezvoltării, Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Sănătăţii şi Educaţiei.

Citeste si: Este anunțul momentului! Milioane de români vor primi 700 de lei în plus pe lângă pensie. Când se aplică măsura

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Se majorează salariile funcționarilor publici cu 15%

Pentru complexitatea muncii vor beneficia de majorarea salariului cu 15% funcţionarii publici şi personalul contractual din:

- Ministerului Finanţelor

- Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale

- Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor

- Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei

- Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene

- Ministerului Sănătăţii

- Ministerului Educaţiei

- Ministerului Culturii

- Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii

- Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate
- instituţiile aflate în subordinea, coordonarea sau sub autoritatea acestora

- funcţionarii publici din cadrul aparatului Administraţiei Prezidenţiale, Secretariatului General al Guvernului, Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, Ministerului Justiţiei

- funcţionarii publici parlamentari din serviciile Parlamentului.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Bani de la stat pentru tinerele familii. Ce condiții trebuie să îndeplinească pentru a beneficia de ajutorul de stat

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies