Vești bune pentru români! Președintele țării a promulgat legea care prevede majorarea valorii tichetelor de masă. Aceasta va intra în vigoare de la 1 iulie.
Decizia momentului pentru toți românii care primesc tichete de masă! Legea care prevede valoarea acestor vouchere a fost promulgată de președintele României, Klaus Iohannis și va intra în vigoare de la 1 iulie.
Cât valorează acum un tichet de masă
Actul normativ promulgat de Klaus Iohannis prevede ca, începând cu data de 1 iulie, angajatorii să ofere salariaților tichete de masă în valoare de 30 de lei.
Acum, valoarea unui tichet de masă este de 20,17 lei, iar valoarea totală a tichetelor de masă acordate lunar unui angajat este de 443,74 de lei. După ce va fi majorată la 30 de lei, valoarea lunară va fi de 660 de lei per angajat, potrivit economedia.ro.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Vești bune și pentru angajații cu copii!
Pe lângă majorarea valorii tichetelor de masă, autoritățile au mai venit cu o noutate. Pentru ca cei mici să aibă posibilitatea de a merge în tabără cu clasa, fără ca părinții să își facă griji din cauza banilor, legea are ca obiect de reglementare posibilitatea ca acestea să poată fi plătite și cu vouchere de vacanță.
Astfel, voucherele de vacanţă pot fi utilizate și pentru acoperirea cheltuielilor cu taberele școlare, naționale sau tematice, organizate pe teritoriul României, la care participă copilul titularului. Procedura privind plata taberelor se stabilește prin ordin comun al ministrului Educației și al ministrului Finanțelor, mai prevede legea.
Vouchere sociale pentru acești români! Ce condiții presupune Ordonanța de Urgență
Potrivit OUG 63/2022, tichetele sociale vor fi acordate pentru a cumpăra alimente de bază sau mese calde.
Cei 250 de lei vor intra în buzunarele acestor persoane o dată la două luni, în perioada iunie- decembrie 2022.
„Sunt exceptate de la acordarea sprijinului material persoanele (…) care la data acordării sprijinului nu au domiciliul în România sau care nu fac dovada că locuiesc în România, potrivit legii, precum și persoanele care execută pedepse privative de libertate ori beneficiază de servicii sociale în regim rezidențial, publice sau private”, se arată în documentul transmis de Guvern.