Îngrijirea părului este extrem de importantă. Însă știați cum o puteți face într-un mod cât mai sănătos?
Aflați din rândurile următoare, care sunt doar 3 dintre aspectele pe care trebuie să le luați în calcul, atunci când vă doriți să aveți un păr mai sănătos.
1. Rolul nutriției în creșterea sănătoasă a părului: hrană pentru foliculii tăi
Orice pui în corpul tău influențează vitalitatea părului tău. O dietă bogată în vitamine și minerale esențiale poate fi unul dintre cele mai eficiente mijloace de a stimula creșterea naturală a părului. Vitaminele și mineralele specifice sunt cele mai bune opțiuni pentru îmbunătățirea nutriției părului tău.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Mătreață? Iată cum să scapi de ea rapid și eficient
Citește și: Rutina perfectă pentru diminețile de vară. 7 sfaturi esențiale
2. Hidratarea: Eroul necunoscut al sănătății părului
Deși adesea ignorat, hidratarea este esențială pentru sănătate și vitalitate. Pare că apa este esențială pentru aproape fiecare funcție a corpului, inclusiv creșterea părului. Sănătatea și vitalitatea brațelor noastre sunt afectate de faptul că ne hidratează celulele, completează nutrienții și ajută la îndepărtarea deșeurilor din organism. Deshidratarea poate, de asemenea, duce la uscarea scalpului și poate face părul mai vulnerabil la deteriorări, cum ar fi vârfurile despicate. Când vine vorba de apă, aproximativ 25% din fiecare șuviță de păr este compusă din aceasta, este, de fapt, ceea ce menține părul sănătos în viață! Un scalp hidratat asigură că foliculii de păr primesc nutrienții pe care îi trebuie pentru a crește și a crește cel mai bine. Prin menținerea echilibrului natural de umiditate al treptelor tale, un aport adecvat de apă ajută, de asemenea, la prevenirea problemelor precum uscăciunea și fragilitatea. Una dintre cele mai simple metode de a stimula în mod natural creșterea părului este să beți multă apă. O altă modalitate de a-ți îmbunătăți hidratarea, pe lângă creșterea aportului de apă, este să incluzi alimente care sunt hidratante în dieta ta. Alimentele bogate în apă, cum ar fi căpșunile, pepenii și castraveții, ajută la menținerea unui echilibru ideal de hidratare în organism, care se reflectă pozitiv și asupra sănătății coamei tale! În plus, oferă vitamine și antioxidanți esențiali, care sunt avantajoase pentru sănătatea generală, ceea ce este o situație benefică pentru toată lumea.
3. Obiceiuri de stil de viață care ajută sau împiedică sănătatea părului
De multe ori, rutinele noastre zilnice au un impact asupra corpului nostru pe care nu îl luăm în considerare. În plus față de a menține mușchii tonifiați, exercițiile regulate stimulează în mod natural creșterea părului. Atunci când faci exerciții fizice, fluxul sangvin crește. Acest lucru întărește foliculii de păr și stimulează creșterea. Yoga și alte exerciții fizice pot îmbunătăți sănătatea părului, reducând tensiunea și flexibilitatea scalpului. Unul dintre cele mai bune sfaturi pentru creșterea părului este să dormiți de calitate, deoarece permite corpului să repare și să regenereze celulele. În schimb, stresul poate fi un adevărat inamic. Hormonul cortizol este eliberat atunci când nivelurile ridicate de stres provoacă rărire și chiar pierdere a părului. A face lucruri care te relaxează, cum ar fi meditația, sau a face masaje cu ulei de lavandă sau alte tratamente pentru păr care te calmează, poate reduce nivelul de stres, ceea ce duce la păr mai sănătos și mai plin. Conform National Library of Medicine, studiile arată că prea multă vitamina A poate contribui la căderea părului, la fel ca și prea mult seleniu.