Invata sa prepari o reteta catalana, din insorita Spanie, ideala pentru pranz sau cina. Iata de ce ingrediente ai nevoie si cum se prepara.
Ingrediente:
12 creveti mai mari, spalati si decorticati
100 de grame pasta de tomae
coriandru tocat marunt
o lingura de oregano
o lingurita de usturoi pisat
1 lingurita de ghimbir tocat marunt
2 linguri de ulei de masline
2 linguri de sos de soya light
putin vin alb
o lingura de unt nesarat
sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
Taie crevetii pe jumatate, in stilul fluturelui si asaza-i pe un platou.
Apoi, pune uleiul de masline la foc mediu, dupa care adauga ghimbirul si usturoiul pentru a le praji putin.
Pune crevetii in tigaia de pe foc, cu fata in jos si rumeneste-i cate doua minute pe fiecare parte.
Muta crevetii intr-un vas termorezistent si pune-i in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, apoi in tigaia de pe foc adauga pasta de tomate si sosul de soia si lasa-le sa fiarba 1 minut.
Dupa cateva minute, scoate crevetii si pune-i pe un platou, adauga untul si stropeste-i cu sosul preparat si cu putin vin.
Crevetii se pot servi ca atare sau cu o garnitura de orez sau piure de cartofi.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro