Creveți în sos de unt și vin. Acești creveți frăgeziți în sos sunt perfecți pentru o cină sofisticată!

Creveți în sos de unt și vin

Creveții în sos de unt și vin se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de creveți în sos de unt și vin. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cei mai gustoși creveți în sos de unt și vin, preparați așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Creveți în sos de unt și vin

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Plăcintă cu cremă de vanilie și mere. Un desert clasic cu un twist modern!

Creveți în sos de unt și vin [Sursa foto: freepik]

Citește și: Cornulețe cu cremă de ciocolată și glazură, rețeta Roxanei Blenche. „Foarte, foarte bune și vă îndemn să încercați și voi.”

Timp de preparare- o ora

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

Creveți în sos de unt și vin [Sursa foto: freepik]

Ingrediente

- 500 g creveți decorticați și curățați (de preferat creveți proaspeți)
- 4 linguri unt nesărat
- 3-4 căței de usturoi, tocați mărunt
- 1/2 cană vin alb sec
- 1/4 cană supă de pui sau apă
- 1 lingură suc de lămâie proaspăt stors
- 1 linguriță coajă de lămâie rasă
- Sare și piper după gust
- 1/4 linguriță fulgi de ardei roșu (opțional, pentru un gust mai picant)
- 2 linguri pătrunjel proaspăt tocat
- Paste sau orez (opțional, pentru servire)

Creveți în sos de unt și vin [Sursa foto: freepik]

Trebuie să știți că această cantitate de ingrediente este suficientă pentru aproximativ 4 persoane, înainte de a începe să o preparăm. Trebuie să dublați cantitatea de ingrediente sau chiar să le triplați dacă doriți o cantitate mai mare. Este timpul să trecem la lucru!

Creveți în sos de unt și vin [Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  1. Pasul 1: Pregătirea ingredientelor: Pregătește creveții, în cazul în care nu sunt deja decorticați, tot ce trebuie să faci este să îi cureți pe toți și să îndepărtezi vena de pe spate. Imediat apoi, nu uita să îi clătești bine și să îi usuci cu prosoape de hârtie. Tot acum este nevoie să tocăm și usturoiul, cât se poate de mărunt.

    Citește și: O nouă concurentă intră în „Casa iubirii”! Aflați cine este tânăra în episodul de sâmbătă, 23 noiembrie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D- kanald.ro

    Citește și: De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat- stirilekanald.ro

  2. Pasul 2: Gătirea creveților: Pentru acest pas, este nevoie ca prima dată să topim untul, ceea ce înseamnă că într-o tigaie mare, adăugăm 2 linguri de unt și potrivim focul la mediu. Sotează usturoiul, timp de 1-2 minute, până observi că devine auriu și parfumat. Gătește creveții în aceeași tigaie, timp de 2-3 minute pe fiecare parte, până devin opaci și roz. În acel moment, scoate creveții din tigaie și pune-i deoparte.

  3. Pasul 3: Prepararea sosului: Adaugă vinul alb în tigaie și lasă-l să fiarbă pentru 2-3 minute, până se reduce puțin. Următorul pas este să adăugăm supa de pui sau apa și lasă să fiarbă încă 2 minute. Încorporează untul rămas, restul de 2 linguri de unt, în tigaie, amestecând până se topește și sosul devine cremos. Adaugă sucul și coaja de lămâie rasă, amestecând bine. Condimentează sosul cu sare, piper negru măcinat și fulgi de ardei roșu, după preferințe și după gust.

  4. Pasul 4: Completarea preparatului: Este nevoie să pui creveții înapoi în tigaie și să îi amesteci în sos, lăsându-i să se încălzească pentru 1-2 minute. Presară pătrunjelul tocat deasupra și amestecă ușor.

  5. Pasul 5: Servirea: Creveții în sos de unt și vin sunt cei mai buni serviți imediat, pentru a se bucura de prospețimea și savoarea maximă. Servește-i peste paste, orez sau simplu, cu o felie de pâine crocantă pentru a savura sosul delicios. Poți adăuga și alte ierburi aromatice, cum ar fi cimbru sau oregano, pentru un gust diferit. Dacă preferi un sos mai gros, poți adăuga o linguriță de amidon de porumb dizolvată în apă rece înainte de a adăuga creveții înapoi în tigaie. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

Creveți în sos de unt și vin [Sursa foto: freepik]



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Cornulețe cu cremă de ciocolată și glazură, rețeta Roxanei Blenche. „Foarte, foarte bune și vă îndemn să încercați și voi.”

Bendeac a șocat toată țara după moartea lui Cotabiță! De ce nu a vrut să se împace cu el

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

Soția lui Gabriel Cotabiță, adevărul despre starea de sănătate a artistului: "Era riscant"

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Dolunay Soysert, care joacă rolul Neslihan în serialul Inimă rebelă, apariție de senzație în mediul online! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs celebra actriță 

A murit Marius Bațu! Celebrul cântăreț urma să urce pe scenă, la noapte: "Cântecul șoptit s-a stins! Prea devreme și prea abrupt"