Creveți marinați la grătar cu sos. O rețetă rapidă și gustoasă!

Creveți marinați la grătar cu sos

Creveții marinați la grătar cu sos se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de creveți marinați la grătar cu sos. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cei mai gustoși creveți marinați la grătar cu sos, preparați așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Creveți marinați la grătar cu sos

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: 3 idei de mic dejun cu avocado. Rețete simple pentru o zi plină de energie

Creveți marinați la grătar cu sos [Sursa foto: freepik]

Citește și: Ruladă Pavlova cu cremă de frișcă și căpșune. Nu mai aștepta și prepar-o chiar astăzi!

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Timp de preparare- o ora

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

Creveți marinați la grătar cu sos [Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente pentru creveți

  • 1 kg și jumătate de creveți proaspeți, decorticați
  • 5 căței de usturoi, pisați
  • 100 ml de ulei de măsline
  • 100 ml de suc de roșii
  • 3 linguri de vin roșu, opțional
  • 3 linguri de busuioc proaspăt tocat
  • Sare
  • piper negru măcinat

Ingrediente pentru sosul de usturoi

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

  • 6 căței de usturoi
  • sare
  • o linguriță și jumătate de busuioc uscat
  • 5 linguri de iaurt

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

Creveți marinați la grătar cu sos [Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  1. În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă este să începeți prin a prepara creveții. Așadar, după ce ne-am asigurat că creveții noștri sunt pregătiți, spălați și decorticați, îi vom așeza, prima dată, într-un bol de dimensiuni mai mari și vom lăsa deoparte.
  2. Acum că creveții noștri sunt pregătiți, ne vom ocupa și de pregătirea ingredientelor pentru a îi marina. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga usturoiul, pe care l-am tocat mărunt în prealabil, lingurile de ulei de măsline, sosul de roșii, vinul roșu, în cazul în care ați optat să îl adăugați, dar și busuiocul proaspăt pe care l-ați tocat mărunt în prealabil. Toate aceste ingrediente se amestecă foarte bine împreună și se condimentează cu sare și piper negru măcinat, după gust.
  3. Odată ce am pregătit toate ingredientele pentru a marina creveții, tot ce trebuie să facem este să turnăm toate aceste ingrediente peste creveții din bol, și să amestecăm astfel încât toată marinata să se distribuie uniform pe aceștia. Imediat apoi, bolul respectiv se va acoperi cu o folie alimentară, și se va introduce în frigider timp de cel puțin o oră.
  4. După acest interval de timp, vom așeza creveții noștri pe câteva bețe de frigărui, și vom pregăti grătarul, astfel încât aceștia să se gătească abia în momentul în care este încins. Odată ce grătarul nostru este îndeajuns de încins pentru a găti creveții, îi vom așeza pregătiri și îi vom frige timp de aproximativ 3 minute, pe fiecare parte. Procesul se va repeta până când toți creveții sunt gătiți așa cum ne dorim.
  5. În acest timp putem pregăti și sosul de usturoi pentru creveți. Așadar, tot ce trebuie să facem este să începem prin a zdrobit tot usturoiul, ca pentru mujdei, iar ulterior îi vom adăuga într-un mojar sau într-un castron și vom amesteca foarte bine cu sare, după gust, dar și cu busuioc până când vom obține o pastă. În momentul în care am obținut pasta dorită, vom adăuga și iaurtul, amestecăm pentru aceste omogeniza, iar sosul este gata.
  6. Acum că atât sosul nostru cât și creveții sunt pregătiți, vom putea servi rețeta de astăzi, pentru că este gata. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

Creveți marinați la grătar cu sos [Sursa foto: freepik]



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Ruladă Pavlova cu cremă de frișcă și căpșune. Nu mai aștepta și prepar-o chiar astăzi!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat