Creveții saganaki grecești la cuptor reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de Creveți saganaki grecești, preparați în cuptor. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cei mai gustoși Creveți saganaki grecești, preparați în cuptor, preparați exact pe gustul vostru.
Rețetă de Creveți saganaki grecești, preparați în cuptor
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de Creveți saganaki grecești, preparați în cuptor, absolut delicioasă, în doar 9 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Creveți saganaki grecești, preparați în cuptor este de 30 de minute
Timp de preparare – 30 de minute
Timp total – o oră
Rețeta de Creveți saganaki grecești, preparați în cuptor este pentru 4 persoane
Citește și: Pizza cu blat făcut în casă. Topping-ul se poate alege în funcție de preferințe!
Ingrediente – Creveți saganaki grecești, preparați în cuptor
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
- 500 de grame de creveți curățați
- 2 linguri de ulei de măsline
- 2 căței de usturoi, tocați fin
- 1 ceapă mare, tocată mărunt
- 1 ardei gras roșu, tocat mărunt
- 1 cană de suc de roșii
- O jumătate de cană de vin alb
- 1 linguriță de oregano uscat
- sare și piper, după gust
- 150 de grame de brânză feta, sfărâmată
- O mână de frunze de pătrunjel proaspăt, tocate
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Mod de preparare - Creveți saganaki grecești, preparați în cuptor
Pasul 1. Începeți prin preîncălzirea cuptorului la 200 de grade Celsius.
Pasul 2. Încălziți 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie mare, la foc mediu. Adăugați o ceapă mare, tocată mărunt și un ardei gras, de asemenea, tocat mărunt și amestecați bine timp de 2-3 minute, până când legumele se înmoaie și devin aurii.
Pasul 3. Adăugați 2 căței de usturoi, tocați fin și amestecați bine.
Pasul 4. Turnați o cană de suc de roșii și o jumătate de cană de vin alb în tigaie și amestecați bine. Adăugați o linguriță de oregano uscat, sare și piper, după gust. Gătiți timp de 5-7 minute, până când sosul începe să se îngroașe.
Pasul 5. Transferați amestecul de creveți și sos într-o tavă de metal sau ceramică, și distribuiți uniform cele 150 de grame de brânză, sfărâmată deasupra.
Pasul 6. Coaceți timp de 15-20 de minute în cuptorul preîncălzit, până când brânză feta se topește și devine aurie.
Pasul 7. Scoateți tava din cuptor și presărați deasupra o mână de frunze de pătrunjel proaspăt, tocate.
Pasul 8. Serviți cald, cu pâine proaspătă, pentru a vă bucura de acest delicios preparat tradițional grecesc
Pasul 9. Sper ca această rețetă să fie pe placul tău și să reușești să o pregătești cu succes și să savurezi acest preparat delicios de creveți saganaki grecești, cu aroma și gusturile deosebite. Rețeta delicioasă de creveți saganaki grecești care este totodată și o mâncare tradițională, foarte apreciată în Grecia. Este o combinație perfectă de gusturi, cu creveții proaspeți, suc de roșii, brânză feta și multe alte ingrediente aromate, care se coc la cuptor într-o tăviță de metal, rezultând o mâncare savuroasă, cu o aromă deosebită, pe care abia aștepți să o deguști!
Creveții saganaki grecești, preparați în cuptor sunt gata și se pot servi calzi. Poftă bună!
Citește și: Pizza cu blat făcut în casă. Topping-ul se poate alege în funcție de preferințe!