Puterea cristalelor este recunoscută încă din cele mai vechi timpuri, ele fiind folosite de capete încoronate datorită proprietăților nemaivăzute în altă parte. Fiecare dintre ele poartă o energie de vindecare diferită, având o semnificație aparte.
Unul dintre cele mai importante beneficii ale purtării de pietre prețioase este că sunt mereu un ajutor pentru alungarea energiilor negative. Există o serie de cristale pe care multe persoane le consideră binefăcătoare, cu capacități de vindecare.
Cristale care atrag energii pozitive
Una dintre ele este chiar ametistul. Despre el se spune că are putere de protecție, reușește să calmeze persoana care îl deține, și ajută la un somn odihnitor. Totodată, din punct de vedere fizic, se spune că ele stimulează producția de hormoni, curăță sângele și ameliorează durerea și stresul.
Moldavitul face parte din categoria de pietre rare, care poate aduce schimbări în viața purtătorului, având energii foarte înalte, care poate fi combinat împreună cu turmalină.
Citeste si: 5 Cristale care aduc noroc și abundență în viața ta
Citeste si: De ce se pune sare în colțurile casei. Care este semnificația acestui truc?
O altă piatră prețioasă este fluoritul, o piatră care atrage norocul, și protejează împotriva radiațiilor. Totodată, este un ajutor de nădejde la echilibrarea karmică și înțelegerea vieților anterioare, la depășirea defectelor, și la o mai bună organizare a vieții.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Mai mult decât atât, există și o piatră care nu este recomandată să fie purtată ca bijuterie, aceasta fiind obsidianul. Ea joacă un rol puternic de protecție împotriva atacurilor negative, împotriva pericolelor de natură fizică și psihică.
Cât de mult contează culoarea portofelului
În cadrul emisiunii de la Kanal D "Teo Show", prezentată de Teo Trandafir, Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a vorbit despre energiile pozitive cu ajutorul cristalelor și obiectelor din jurul nostru.
Întrebată dacă contează culoarea portofelului, specialista a precizat faptul că el contează extrem de tare, la fel de tare precum contează și culoarea hainelor purtate. Culoarea recomandată este cea roșie, iar pentru păstrarea banilor este cea neagră. Mai mult decât atât, a mai mărturisit faptul că nu este un semn bun să existe în buzunar o monedă de 50 de bani.
“Enorm de mult. Cum contează culoarea portofelului, contează și hainele pe care le purtăm. Se spune că hainele negre sunt pentru măicuțe, unde vor să-și oprească partea feminină, pentru a-și inhiba energiile sexuale. Culoarea roșie este abundență, este prosperitate, este aducere de iubire, și un portofel roșu aduce bani. În portofelul negru noi îi putem păstra.(...) Cu cifra cinci nu sunt de acord, mai bine port zece bani. Cifra cinci se spune că nu ar avea o valoare energetică foarte bună” a spus specialista.
Banii din mână în mână nu sunt recomandați. De fiecare dată când se face acest gest, oamenii tind să îi ofere cu regret, dându-le și o formă de energie înapoi. Specialista a recomandat ca banii să se ia de pe o masă, deoarece cei care iau banii îi vor lua cu invidie.
“Niciodată. Se spune că atunci când dai banii, oamenii dau banul cu regret, cu strângere de inimă, și dau cu formă de energie. Cel care îți ia banul din mâna, îți poate lua cu invidie, cu supărare, și atunci se spune că îți fură din succes. E mai bine sa îi ia pe de masă.”, a mai precizat ea.
Ritualul cu cănița, bănuțul și mierea
Bioenergoterapeutul a povestit despre ritualul cu cănița, cu bănuțul, și cu mierea, care ajută la îndeplinirea dorințelor, cu ajutorul unei simple căni de lut. Principiul pe care aceasta îl explică este faptul că tot ce oamenii trimit în Univers, se întoarce înapoi. Așadar, oamenii trebuie să trimită gânduri pozitive, rugăciuni, și dorințe.
“În afară că e bine să le avem în casă, este ritualul cu bănița, cu cănuța, și cu mierea. Se pune într-o cănuță de nu de lut un bănuț, ar fi bine să fie monedă străină nu de-a noastră, nu cifra cinci, și să turnăm miere deasupra. Când turnăm mierea, spunem: Banul e pentru belșug, belșugul e dulceața, dulceața e pentru belșug, și belșugul e pentru bani. Mai apoi, punem căniță pe pervazul geamului 24 de ore, că trebuie să prindă un răsărit, și ne punem o singură dorință. După care, o acoperim cu cârpiță albă curată, și o pitim unde să nu ne-o vadă nimeni. Și din când in când, ne mai aducem aminte și gândim la dorința si la cănița noastră. Nu putem pune cănița pentru altul. Putem face același lucru și cu borcanul cu zahăr: Dulceața pentru bogăție, și bogăție pentru dulceața”, a încheiat ea.