Trendul curelor de detoxifiere a început să se aplice şi în cazul podoabei capilare. Hairstylistul Cristi Pascu ne dezvăluie câteva modalităţi simple şi eficiente prin care se poate face curăţarea în profunzime a podoabei capilare, echivalentă cu o cură de detoxifiere pentru organism.
“Detox-ul în cazul părului a apărut după ce obiceiul detoxifierii corpului a început să fie din ce în ce mai uzitat peste tot din lume. Este, ce-i drept, un concept puţin mai bombastic ca şi exprimare decât ca şi procedură, pentru că nu implică metode complexe cu anumite cure speciale, ca în cazul detoxului pentru organism”, spune Cristi Pascu.
Cui îi este recomandat?
Detox-ul podoabei capilare se aplică persoanelor care sunt mai active, fac mult sport, merg la piscine sau celor care folosesc tot felul de chimicale sau substanţe în viaţa de zi cu zi.
“În cazul piscinei avem de-a face cu derivate ale clorului ce afectează structura firului de păr. La fel de afectate sunt şi doamnele care îşi supun părul unor tratamente chimice precum îndreptatul excesiv, decolorările si vopsirile repetate”, menţionează Cristi Pascu.
Hairstylistul recomandă urmatoarele metode de detox ale părului, realizabile cu uşurinţă acasă, menţionând însă că tratamentele profesionale pot fi urmate doar în salonul profesional de către hairstylist.
1. Şampoane ce curăţă în profunzime
“Ca soluţie profesională, o persoană cu părul agresat de diferiţi factori trebuie să urmeze un tratament ce include şampoanele cu rol de a curăţa în produnzime. Ulterior, aplicăm un neturalizant care închide cuticula şi lasă parul gol pe dinăuntru, fără metale grele sau substanţe chimice. Abia după acest procedeu părul se poate trata şi te poţi aştepta să răspundă tratamentelor ulterioare”, spune Cristi Pascu.
2. Şampon cu sare de mare
“Putem face detox-ul părului amestecând două linguriţe de sare de mare cu şampon hidratant. Amestecăm conţinutul până când sarea de mare se dizolvă, iar ulterior aplicăm pe părul curăţat în prealabil. Clătim cu apă rece. Veţi scăpa astfel de toate impurităţile şi celulele moarte. Puteţi folosi acest tratament o dată pe lună”, declară hairstylistul.
3.
“Amestecăm o linguriţă de miere cu 3 linguriţe de apă filtrată, iar pasta obţinută o aplicăm pe păr. Masăm scalpul, clătim cu apă caldă. Şamponul cu miere este o cură pentru păr pe care o puteţi folosi chiar şi câteva săptămâni. În toată această perioadă părul va elimina substanţele chimice ale şampoanelor obişnuite, iar mierea îl va face mai moale şi hidratat”, spune specialistul.
4. Oţetul de mere
“Detox-ul cu oţet de mere poate fi făcut o dată pe săptămână sau o dată la două săptămâni. Amestecăm un sfert de cană de oţet de mere cu două căni de apă, iar mixtura o turnaţi pe păr după ce l-ati spălat. Oţetul de mere curăţă părul în profunzime şi elimină substanţele chimice”.
5. Detox cu bicarbonat
“Bicarbonatul de sodiu face minuni şi în cazul unui păr afectat de substanţe chimice. Amestecăm o jumătate de linguriţă de bicarbonat cu 3 căni de apă, udăm părul şi aplicăm soluţia masând părul în profunzime. Apa cu bicarbonat înlătură uleiurile, substanţele chimice, mătreaţa, lasă scalpul şi părul curat. Acest procedeu poate fi folosit o dată la două săptâmăni”.
Cristi Pascu subliniază faptul că acestea sunt metode convenţionale, iar tratamentele profesionale sunt indicate a fi realizate de către hairstylist în salonul profesional, specialistul fiind în măsură a decide exact ce produse sunt indicate tipului de păr al fiecărui client în parte.