Cristian Tudor Popescu, despre partidul AUR: "Își are originile în Partidul Comunist..."

cristian tudor popescu declaratii
Cristian Tudor Popescu vorbește despre apartenența partidului nou înființat, AUR

Cristian Tudor Popescu împreună cu politologul Cristian Pârvulescu au dezbătut problema înființării partidului AUR.

Cristian Tudor Popescu, alături de politologul Cristian Pârvulescu au dezbătut duminică seară problema înființării noului partid, AUR.

Cristian Tudor Popescu, despre înființarea partidului AUR

Politologul Cristian Pârvulescu vorbește despre partidul AUR ca fiind urmașul partidului România Mare, condus în trecut de Corneliu Vadim Tudor.

Citeste si: Victor Ponta se retrage! Ce a declarat liderul Pro România

”De ce AUR a intrat în Parlament? AUR este urmașul României Mari. Pe fondul unui conspiraționism și a știrilor contrafăcute, care au dominat pandemia, au reușit să-și găsească un electorat. A reușit să smulgă PSD-ului, care preluase după 2004 electoratul de extremă dreapta, acest electorat. PSD-ul are în interior lideri de extremă dreapta, îi știm, veniți de la România Mare, electoratul îi urmase pe aceștia. Acum, unul din riscurile pe care și le-a asumat Ciolacu, și acest lucru trebuie spus, este că a renunțat parțial la acest electorat și la acest limbaj.

Cineva a găsit nișa și a preluat votul", a declarat Cristian Pârvulescu.

cristian tudor popescu alegeri parlamentare
Cristian Tudor Popescu vorbește despre alegerile parlamentare din 2020[Sursa foto: Facebook Cristian Tudor Popescu]

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Cristian Tudor Popescu pe de altă parte, susține că AUR provine din vechiul Partid Comunist. 

”AUR își are originile în Partidul Comunist. Așa cum a apărut AUR în peisajul acesta, după ce PSD-ul a lăsat deoparte subiectul ăsta antieuropean, naționalist feroce, românist până la cer, l-a luat AUR.

Firește că a fost mai întâi PRM-ul, dar înainte de PRM a fost în interiorul Partidului Comunist Român, a apărut odată cu Ceaușescu, în interiorul partidului a apărut un AUR, atunci, în anii 70- 80, care a întors comunismul pe dos, de fapt. Internaționalismul l-a transformat în naționalism, a venit cu niște idei mai degrabă neolegionare, decât comuniste, și de acolo se trage această linie care merge prin PRM, prin PSD în ultimii 3 ani și ajunge acum la AUR", a declarat Cristian Tudor Popescu.

Citeste si: Alegeri parlamentare 2020. Informații despre votul din 6 decembrie

Conform exit-poll-ului, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a obținut 5,4% în Senat și 5,3% pentru Camera Deputaților.

cristian tudor popescu despre partidul aur
Cristian Tudor Popescu declară că AUR își are originile în partidele comuniste[Sursa foto: Facebook Cristian Tudor Popescu]

După anunțarea exit-poll-ului, Copreședintele AUR, George Simion a declarat că ”nu o să intrăm, în niciuna din variante, în vreo coaliţie de guvernare”. 

 



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Raed Arafat, despre alegerile parlamentare: "Pentru toţi cetăţenii..."

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies