Croissantele cu salam, cașcaval, salată verde și roșii reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de croissante cu salam, cașcaval, salată verde și roșii. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase croissante cu salam, cașcaval, salată verde și roșii, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Croissante cu salam, cașcaval, salată verde și roșii
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de croissante cu salam, cașcaval, salată verde și roșii, absolut delicioase, în doar 7 pași simpli!
Timp de pregătire – 10 minute
Timp de preparare – 10 minute
Timp total – 20 minute
Porții – 4 persoane
Ingrediente – Croissante cu salam, cașcaval, salată verde și roșii
- 4 croissante mari
- 8 felii subțiri de salam uscat cu crustă de ceapă
- 8 felii subțiri de salam uscat cu crustă de piper
- 4 felii de cașcaval
- 2 roșîi medii, feliată subțire
- 2 ardei kapia, feliați subțire
- o salată verde
- o lingură ulei de măsline
- sare (după gust)
- piper negru măcinat (după gust)
- câteva frunze de busuioc proaspăt, pentru ornat (opțional)
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Rețetă de Terci sănătos de fulgi de ovăz cu fructe deasupra, incredibil de ușor de făcut
Mod de preparare - Croissante cu salam, cașcaval, salată verde și roșii
Pasul 1. În primul și-n primul rând, este nevoie să preîncălziți cuptorul la o temperatură de 180 de grade Celsius.
Pasul 2. În continuare, ne vom ocupa de pregătirea cornurilor. Așadar, vom avea nevoie de 4 croissante mai mari, pe care le vom tăia în jumătate pe lungime, însă nu separați complet jumătățile, ceea ce înseamnă că nu trebuie tăiat complet.
Pasul 3. Odată ce croissantele sunt pregătite, vom așeza pe fiecare croissant în parte, câteva frunze de salată verde, tăiate bucățele, peste care vom adăuga și cașcavalul, însă de această dată, doar câte o felie pe fiecare croissant, având nevoie de 4 felii în total. Deasupra feliilor de cașcaval vom adăuga și câteva felii de roșii și de ardei kapia, motiv pentru care, vom avea nevoie de 2 roșii medii, pe care le vom tăia în felii subțiri, pentru ca ulterior să le așezăm deasupra feliilor de cașcaval, dar și de 2 ardei
Pasul 4. A venit timpul să adăugăm și feliile de salam, așadar, vom avea nevoie de câte 2 felii subțiri de salam uscat cu crustă de ceapă, dar și alte 2 felii subțiri de salam uscat cu crustă de piper, pe care le vom așeza pe jumătatea inferioară a fiecărui croissant în parte.
Pasul 5. Acum tot ce ne-a rămas de făcut este să închidem jumătățile de croissant, apăsând ușor pentru a le sigila. În continuare, acestea se pot servi în această formă, dar se pot și încălzi pentru puțin timp, la cuptor, ceea ce vom și face.
Pasul 6. Așezați croissantele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le coaceți timp de 10-12 minute sau până când cornurile sunt aurii și brânza este topită. La final, se puteți decora cu frunze proaspete de busuioc, dacă doriți, iar rețeta este gata!
Pasul 7. De menționat este faptul că puteți folosi orice tip de brânză doriți (elvețiană, cheddar sau mozzarella), trebuie să va asigurați că feliați roșia subțire, astfel încât să se gătească uniform în croissant, iar dacă preferați ca croissantul să fie mai crocant, îl puteți coace pentru câteva minute în plus.
Croissantele cu salam, cașcaval, salată verde și roșii sunt gata și se pot servi. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Tartă cu căpșune, un desert răcoritor și proaspăt