Crostată cu gem și bucăți de căpșune. Perfectă pentru iubitorii de căpșune!

retete de gustare

Crostată cu gem și bucăți de căpșune

Crostata cu gem și bucăți de căpșune se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de crostată cu gem și bucăți de căpșune.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă crostată cu gem și bucăți de căpșune, preparata așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Crostată cu gem și bucăți de căpșune 

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Tartă crumble cu mere. Cum să creezi acasă un desert cu mere care îmbină gustul dulce al fructelor cu crumbleul delicios!

crostata cu gem de capsune
Crostată cu gem și bucăți de căpșune[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citește și: Frișca de casă perfectă. Dezvăluirea ingredientului secret și trucul pentru o textură spumoasă și aromă delicioasă

Timp de preparare - o ora

Timp total - 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane 

retete pentru desert
Crostată cu gem și bucăți de căpșune[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Ingrediente  

  • 200 g faina 
  • 3 linguri zahar brun sau alb
  • 1 vârf de cuțit de sare  
  • 200 g unt rece, direct de la frigider
  • 7 linguri apa rece, ținută chiar la congelator timp de 10 minute, înainte de preparare
  • 5 linguri gem de căpșune
  • 10 căpșune mari 
  • 2 linguri de zahar pudra pentru decor

Înainte de a începe prepararea

acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

retete de prajituri de casa
Crostată cu gem și bucăți de căpșune[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare  

  1. Pentru început, se pun făina, zahărul și sarea într-un robot de bucătărie și se amestecă bine timp de câteva secunde.
    Se adaugă apoi untul tăiat cubulețe și se mixează încă câteva minute sau până când aluatul devine omogen. Tot folosind robotul de bucătărie, adăugați cate o lingură de apă pe rând până când aluatul devine ca o bilă. Odată obținută bila noastră de aluat, tot ce trebuie sa faceți este sa scoateți aluatul din robot cu mâinile reci, iar ulterior sa îl înveliți în folie alimentară și puneți-l la frigider pentru cel puțin o oră. 
  2. În acest moment, tăiați căpșunele în bucăți, jumătăți, sferturi sau cum doriți. Tot acum puteți sa pregătiți si gemul de căpșune, pentru a-l avea la îndemână in momentul in care ne vom apuca de asamblarea desertului.
  3. Așadar, după acest interval de timp, așezați hârtia de copt pe tava în care veți coace tarta sau puteți folosi fundul unei tăvi rotunde cu pereți detașabili. Apoi, presărați făină, astfel încât aluatul să fie puțin lipicios. Așezați aluatul în centru și folosind mâinile reci, întindeți o foaie rotunda.  Pune gemul de căpșune direct în centrul desertului, lăsând o margine liberă. Deasupra, pune feliile de căpșune, direct pe gemul de căpșune, începând de la exterior către interior. În cazul în care aluatul s-a lipit ușor, țineți mâinile în față și folosiți hârtia de dedesubt pentru a ridica marginile care rămân libere în jurul umpluturii. Pentru a face marginea crocantă, presărați puțin zahăr pe ea.  
  4. Încălziți cuptorul la 200 de grade Celsius si introduceți tava cu desertul nostru la cuptor, timp de aproximativ o ora.
  5. După acest interval de timp, scoateți tava din cuptor, ulterior si desertul nostru cu gem si bucăți de căpșune proaspete, iar după ce s-a mai răcorit puțin, presărați zahăr pudra pe margini. Atunci când s-a răcit complet, puteți sa serviți desertul, pentru ca rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.  

placinta cu capsune
Crostată cu gem și bucăți de căpșune[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Tort buturugă. Un desert surprinzător, mai ales pentru sărbători!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies