Crostată cu gem și bucăți de căpșune. Perfectă pentru iubitorii de căpșune!

retete de gustare

Crostată cu gem și bucăți de căpșune

Crostata cu gem și bucăți de căpșune se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de crostată cu gem și bucăți de căpșune.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă crostată cu gem și bucăți de căpșune, preparata așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Crostată cu gem și bucăți de căpșune 

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Tartă crumble cu mere. Cum să creezi acasă un desert cu mere care îmbină gustul dulce al fructelor cu crumbleul delicios!

crostata cu gem de capsune
Crostată cu gem și bucăți de căpșune[Sursa foto: freepik]

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citește și: Frișca de casă perfectă. Dezvăluirea ingredientului secret și trucul pentru o textură spumoasă și aromă delicioasă

Timp de preparare - o ora

Timp total - 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane 

retete pentru desert
Crostată cu gem și bucăți de căpșune[Sursa foto: freepik]

Citește și: Zi decisivă pentru Claudia Pătrăşcanu. Judecătorii au luat o decizie după ce fosta soacră a acuzat-o că ar fi pus microfoane în ghiozdanele copiilor- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Ingrediente  

  • 200 g faina 
  • 3 linguri zahar brun sau alb
  • 1 vârf de cuțit de sare  
  • 200 g unt rece, direct de la frigider
  • 7 linguri apa rece, ținută chiar la congelator timp de 10 minute, înainte de preparare
  • 5 linguri gem de căpșune
  • 10 căpșune mari 
  • 2 linguri de zahar pudra pentru decor

Înainte de a începe prepararea

acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

retete de prajituri de casa
Crostată cu gem și bucăți de căpșune[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare  

  1. Pentru început, se pun făina, zahărul și sarea într-un robot de bucătărie și se amestecă bine timp de câteva secunde.
    Se adaugă apoi untul tăiat cubulețe și se mixează încă câteva minute sau până când aluatul devine omogen. Tot folosind robotul de bucătărie, adăugați cate o lingură de apă pe rând până când aluatul devine ca o bilă. Odată obținută bila noastră de aluat, tot ce trebuie sa faceți este sa scoateți aluatul din robot cu mâinile reci, iar ulterior sa îl înveliți în folie alimentară și puneți-l la frigider pentru cel puțin o oră. 
  2. În acest moment, tăiați căpșunele în bucăți, jumătăți, sferturi sau cum doriți. Tot acum puteți sa pregătiți si gemul de căpșune, pentru a-l avea la îndemână in momentul in care ne vom apuca de asamblarea desertului.
  3. Așadar, după acest interval de timp, așezați hârtia de copt pe tava în care veți coace tarta sau puteți folosi fundul unei tăvi rotunde cu pereți detașabili. Apoi, presărați făină, astfel încât aluatul să fie puțin lipicios. Așezați aluatul în centru și folosind mâinile reci, întindeți o foaie rotunda.  Pune gemul de căpșune direct în centrul desertului, lăsând o margine liberă. Deasupra, pune feliile de căpșune, direct pe gemul de căpșune, începând de la exterior către interior. În cazul în care aluatul s-a lipit ușor, țineți mâinile în față și folosiți hârtia de dedesubt pentru a ridica marginile care rămân libere în jurul umpluturii. Pentru a face marginea crocantă, presărați puțin zahăr pe ea.  
  4. Încălziți cuptorul la 200 de grade Celsius si introduceți tava cu desertul nostru la cuptor, timp de aproximativ o ora.
  5. După acest interval de timp, scoateți tava din cuptor, ulterior si desertul nostru cu gem si bucăți de căpșune proaspete, iar după ce s-a mai răcorit puțin, presărați zahăr pudra pe margini. Atunci când s-a răcit complet, puteți sa serviți desertul, pentru ca rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.  

placinta cu capsune
Crostată cu gem și bucăți de căpșune[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Tort buturugă. Un desert surprinzător, mai ales pentru sărbători!

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Zi decisivă pentru Claudia Pătrăşcanu. Judecătorii au luat o decizie după ce fosta soacră a acuzat-o că ar fi pus microfoane în ghiozdanele copiilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies